full screen background image
Keresés
2021 június 7 - hétfő
  • :
  • :

Rengeteg rászoruló karácsonyát teszik szebbé az adományok

Rengeteg rászoruló karácsonyát teszik szebbé az adományok

2016.12.21. Rengeteg adományt gyűjtöttek a kormányhivatal és a Szekszárdi Járási Hivatal dolgozói karácsonyra a rászorulóknak, akik részére a Szent Erzsébet Karitász juttatja el a felajánlott játékokat, ruhákat és egyebeket.

Hagyomány, hogy az adventi időszakban a kormányhivatal dolgozói adományokat gyűjtenek a rászorulóknak. Szintén hagyomány, hogy ezeket a Szent Erzsébet Karitásznak adják át. A karitász ugyanis egy olyan civil szervezet, mely megfelelő információkkal rendelkezik arról, hogy kik azok, akik a leginkább rászorulnak az adományokra – mondta el dr. Horváth Kálmán Tolna megyei kormánymegbízott a szerda délelőtt tartott átadáson.

– „A Tolna Megyei Kormányhivatal úgy véli, hogy a polgárok érdekeit úgy szolgálja, hogy humánus és ügyfélbarát szolgáltatást nyújt az év folyamán, adventkor pedig kimutatja együttérzését és szeretetét” – fogalmazott a kormánymegbízott.

Mint azt dr. Horváth Kálmán elmondta, a Bonyhádi- Dombóvári-, Paksi-, Tamási-, és Tolnai Járási Hivatalnál is gyűjtöttek adományokat, ám ezek elosztásáról az idén a járási hivataloknál, helyben döntöttek. A szétosztásnak ezen módját is azért választották, mert helyben jobban tudják, hogy kik a leginkább rászorulók.

Az adományok egy kis része. Fotó: Kadarka.net

Igen nagy az ügyfélkörük, ezért az idén is nagy örömmel fogadták a kormányhivatal felajánlását – mondta Kovács Jánosné, a Szent Erzsébet Karitász szekszárdi csoportjának elnöke. Hozzátette, olyan mennyiségű adomány gyűlt össze, melynek köszönhetően nemcsak karácsonyra adhatnak ajándékot, de még a jövő év elejére is jut azokból. Az adományok egy részét még szerdán kiosztják – tudatta Kovács Jánosné.

Rengeteg ruha, játék, könyv, mesekönyv, tisztálkodószer, írószer, édesség és sok más gyűlt össze. Annyiféle és fajta adomány érkezett, hogy minden rászorulónak tudnak olyat adni, mely életkorának megfelel – közölte a karitász elnöke. Nagyon köszönik a felajánlást a kormányhivatal és a Szekszárdi Járási Hivatal dolgozóinak – mondta.

Mint azt tudatta, a szekszárdi csoportnál 20-30 önkéntessel dolgoznak és összesen mintegy 350 rászorulónak segítenek, 150-170 „ügyfél” pedig havi rendszerességgel fordul segítségért hozzájuk.

A felajánlásokat továbbra is várják karitász Munkácsy utca 7. szám alatt található irodájában.

A képen dr. Horváth Kálmán, Kovács Jánosné és Vörösné Strasser Teréz, a Szekszárdi Járási Hivatal vezetője. Fotó: Kadarka.net