full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

Ajándékot kaptak karácsonyra az V. számú Tamási Gyermekotthon lakói

Ajándékot kaptak karácsonyra az V. számú Tamási Gyermekotthon lakói

2016.12.24. Az V. számú Tamási Gyermekotthon lakói részére nyújtottak át plüss játékokat csütörtökön.

A szeptember 23-án Tamásiban megrendezett Értetek! program szervezőinek és a rendezvényen részt vett tamási középiskolások fejében született meg az ötlet, hogy plüssállatok gyűjtésébe kezdenek, amit majd rászoruló gyermekeknek adományoznak. Az ajándékozásra pedig mi lenne alkalmasabb, mint a közeledő karácsony? A kezdeményezéshez a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Mentőszolgálat is csatlakozott, és az összegyűjtött játékokat a Vöröskereszt felajánlásával együtt csütörtökön közösen juttatták el az V. számú Tamási Gyermekotthon lakói részére.

Az udvaron a gyerekek közelebbről is megismerkedhettek egy tűzoltó-, mentő- és rendőrautóval is. A meglepetésből fakadóan ki kisebb, ki nagyobb lelkesedést mutatott a járművek megismerése iránt.

Fotó: Boros Brigitta tű. fhdgy.

Dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató üdvözölte a kezdeményezést, és az otthon vezetőjével közös álláspontot képviselve a gyerekek ismereteinek bővítése érdekében felajánlotta a további együttműködés lehetőségét. Ennek értelmében az otthon lakói a tamási önkormányzati és önkéntes tűzoltóknak köszönhetően előzetesen egyeztetett időpontokban a közeljövőben betekintést nyerhetnek a tűzoltóság működésébe, és rengeteg hasznos információval gazdagodhatnak.

A gyermekotthon lakói közös énekkel köszönték meg a látogatást és az ajándékokat, amiből jut a tagintézmények lakóinak is. Az ötletgazda Bóta Gyula és Fárbás Csaba mentéstechnikus, valamint Jantner Attila tű. őrnagy volt.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Fotó: Boros Brigitta tű. fhdgy.
Read previous post:
Close