full screen background image
Keresés
2021 június 22 - kedd
  • :
  • :

Lakhatatlanná vált egy lakás egy tűzesetben Dombóváron

Lakhatatlanná vált egy lakás egy tűzesetben Dombóváron

2018.12.09. Adventi koszorún elhelyezett gyertya miatt keletkezett tűz vasárnap délelőtt Dombóváron.

A Teleki utcai ötemeletes ház második emeleti lakásában egy adventi koszorún elhelyezett gyertya miatt keletkezett tűz. A lángok a koszorúról a berendezési tárgyakra is átterjedtek. A dombóvári hivatásos tűzoltók a lakásban élő idős nőt kimentették, a mentősök füstmérgezés gyanújával szállították kórházba. A gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a tűz más lakásra nem terjedt át, viszont az érintett otthon lakhatatlanná vált.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az otthoni gyertyagyújtás veszélyeivel kapcsolatban az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

A tűzesetek leggyakoribb oka, hogy a lakásban az égő mécsest, gyertyát vagy lámpást gyúlékony anyagok közelében helyezik el, a keletkező lángok pedig a függönyön, asztalterítőn keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire is. Éppen ezért fontos, hogy csak tűzálló anyagból készült alátétre helyezett gyertyát gyújtsanak meg, így ugyanis megakadályozható, hogy a mécses vagy a gyertya átforrósítsa a környezetét. A meggyújtott gyertyát soha ne hagyjuk felügyelet nélkül, olyan stabil helyre kell rakni, ahol nem tud eldőlni, a közeléből pedig el kell távolítani a gyúlékony anyagokat.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close