full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Ajándékcsomaggal teszik szebbé a szekszárdi idősek karácsonyát

Ajándékcsomaggal teszik szebbé a szekszárdi idősek karácsonyát

2017.11.16. Ajándékcsomaggal szeretné szebbé, meghittebbé tenni a szépkorúak karácsonyát a szekszárdi önkormányzat. Azok, akik szeretnék megkapni a tartós élelmiszert tartalmazó csomagot, hétfőtől regisztrálhatnak a polgármesteri hivatalnál.

Ács Rezső polgármester az akcióról tartott csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón felidézte, Szekszárd októberben elnyerte az Idősbarát Önkormányzat Díjat. Mint emlékeztetett, a díj elnyerését kihívásként értékelték, mely újabb feladatokat kitűzésére sarkallja a várost. A polgármester kezdeményezésére ezért új akció indul – tudtuk meg.

Azok a 62 év feletti szekszárdiak, akik jelentkeznek, tartós élelmiszert tartalmazó ajándékcsomagot vehetnek át – tájékoztatott a kezdeményezésről Ács Rezső. Elmondta, a városban közel nyolcezer a 62 évnél idősebbek száma, illetve, hogy a polgármesteri keretből fedezendő akcióban lehetőség nyílik arra, hogy akár mindannyian megkapják a csomagot.

Hangsúlyozta, a csomag átvételének előzetes feltétele, hogy a szépkorúak regisztrálják igényüket, amit a város honlapján a szekszard.hu-n külön erre a célra létrehozandó felületen, illetve a e-mail címen, valamint munkaidőben, a 74/504-172-es telefonszámon tehetnek meg. A regisztrációs időszak november 20-án, hétfőn indul és november 30-ig, csütörtökig tart – emelte ki a polgármester. Egyben kérte, akinek módjában áll, az jelentkezzen az elektronikus felületek valamelyikén. Hozzátette, a regisztrációhoz mindössze a név, a lakcím és a születési év megadására lesz szükség.

A csomagokat december 11. és 20. között lehet majd átvenni munkaidőben a polgármesteri hivatalban, az átvételhez pedig csak a szekszárdi lakóhelyet bizonyító lakcímkártyát kell majd felmutatni. Aki egészségügyi állapota miatt nem tudja személyesen átvenni azt, annak rokona, ismerőse részére is átadják azt, amennyiben felmutatja regisztrált, szépkorú ismerőse, rokona lakcímkártyáját – tudatta Ács Rezső.

Kiemelte, a szekszárdi nyugdíjas szervezetek közreműködésével állították össze a csomagokat, melyek kiosztását is segítik a nyugdíjas klubok. Zárásként tudatta, reméli, hogy az Idősbarát Önkormányzat Díj által támasztott követelményeknek való megfeleléshez ez az akció is hozzájárul.

A sajtótájékoztatón jelenlévő klubok képviselő elmondták, a csomagokba többek között liszt, cukor, kávé, szaloncukor, rizs és olaj kerül. Azt is megosztották, hogy a városban hat nyugdíjas szervezet működik, ezek tagjainak együttes száma mintegy ezerötszáz főre tehető.

Fotó: kadarka.net
Read previous post:
Close