full screen background image
Keresés
2021 május 7 - péntek
  • :
  • :

Ajándékot kaptak a szabályosan közlekedők Szekszárdon

Ajándékot kaptak a szabályosan közlekedők Szekszárdon

2017.10.27. Kiemelt figyelmet szentelnek a gyalogosok, a kerékpárosok és a járművezetők biztonságára a Tolna megyei rendőrök.

A „Látni és látszani” kampány idén a társadalmi felelősségvállalás szerepét helyezi középpontba. Az Európai Unió tagállamainak közös célja, hogy töredékére csökkentsék a közlekedési balesetekben elhunytak számát. A 2017. október 16. és december 8. között tartó baleset-megelőzési országos akcióhoz Tolna megye is csatlakozott – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A „Látni és látszani” kampány keretében csütörtökön a szekszárdi Mustármag Családi Napközi bölcsődéjében jártak a baleset-megelőzési szakemberek, ahol játékos foglalkozást tartott Bótáné Kiss Gabriella r. alezredes, a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szakembere.

A rendőr a közlekedési szabályokról is beszélgetett a gyerekekkel, külön kitérve arra, milyen fontos az, hogy amikor gyalogosan, vagy kerékpárral közlekednek, láthatóak és könnyen észlelhetőek legyenek. Az egyenruhás minden kisgyereknek egy-egy láthatósági mellényt adott ajándékba.

Ugyanezen a napon a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság egyenruhásai a késő délutáni órákban Tolna megye határában ellenőrizték a kerékpárok, a személygépjárművek, a motorkerékpárok láthatóságért felelős alkatrészeit és a szélvédőt. A szabályos és biztonságos közlekedés jegyében a megállított gyalogosok, kerékpárosok és járművezetők láthatósági mellényt, kerékpáros lámpa-szettet, valamint fényvisszaverős karpántot kaptak.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close