full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

Akadálymentes lesz a kormányhivatali épület

Akadálymentes lesz a kormányhivatali épület

Elkezdték a Tolna Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerve szekszárdi épületének akadálymentesítését és korszerűsítését. A munkával nyáron végeznek.

Az átalakítást és korszerűsítést az Európai Unió 70 millió forinttal támogatja. A fejlesztés a megváltozott munkaképességűek komplex rehabilitációjának infrastrukturális feltételein javító, közel 4 milliárd forintos program része.

A fejlesztés nyomán a dr. Szentgáli Gyula utcai épület a látás- és a hallássérült, az értelmi fogyatékossággal élő és a mozgásukban korlátozott személyek számára egyaránt akadálymentes lesz.

A felújítás mellett informatikai fejlesztéseket végeznek és új vizsgálóeszközöket is beszereznek a projekt részeként. A szolgáltatások színvonala az ügyfélkör speciális igényeihez igazodik majd.
Az európai uniós program keretében egyébként 17 megyeszékhelyen korszerűsítik a megyei rehabilitációs szakigazgatási szervek épületeit és felszereléseit.

Mint azt már megírtuk, a rehabilitációs szakigazgatási szervek döntenek első fokon többek között a megváltozott munkaképességű személyek ellátási jogosultságáról, valamint a közlekedőképesség akadályozottságának mértékéről is.

A „Komplex rehabilitációhoz szükséges infrastrukturális feltételek megteremtése” elnevezésű, TIOP 3.2.2-08/1-2008-0002-es azonosító számon nyilvántartott projektet a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal, valamint a 18 érintett megyei kormányhivatal konzorciumban irányítja. A tervezett fejlesztések a „Széchenyi 2020” program keretében valósulnak meg.