full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Akár 27 fok is lehet vasárnap Szekszárdon és környékén

Akár 27 fok is lehet vasárnap Szekszárdon és környékén

2020.06.05. Kellemes időjárás várható, a legalacsonyabb hőmérséklet 15, a legmagasabb 27 fok körül alakul majd a hétvégén Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 17, napközben 26, szombat hajnalban 15, napközben 25, vasárnap hajnalban 15, napközben 27 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken időnként erős, szombaton és vasárnap mérsékelt légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken erősen felhős, szombaton kissé-, vasárnap közepesen közepesen felhős lesz. Pénteken mintegy 10-, vasárnap 0,5 mm csapadék várható.

Péntekre másodfokú figyelmeztető jelzést adott ki a várható zivatarok miatt Tolna megye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Az OMSZ által kiadott figyelmeztető jelzés szerint zivatar alakulhat ki. Mint írták elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

A jövő hét első felében a hétvégihez hasonló időjárás várható. Hétfőn hajnalban 16, napközben 25, kedd hajnalban 16, napközben 25, szerda hajnalban 14, napközben 24 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn 6-, kedden és szerdán mintegy 9 mm csapadék várható.

Országos előrejelzés

Pénteken alapvetően erősen felhős lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Sokfelé várható zápor, zivatar, helyenként heves zivatarok is kialakulhatnak, majd az intenzívebb záporok is esővé szelídülnek. Lokálisan nagy különbségek is lehetnek a csapadékmennyiség tekintetében. Többfelé megerősödik, nyugaton néhol viharossá fokozódik a szél. Az erősebb zivatargócokat is kísérhetik viharos erejű széllökések. Délutántól fokozatosan veszít erejéből a szél. A leghidegebb órákban 13-18 fok lesz. Napközben 20-26 fokig melegszik a levegő. Az Alpokalja térségében ennél pár fokkal hűvösebb, míg a délkeleti tájakon ennél melegebb is lehet.

Szombaton megszűnik a csapadék, napközben már gomolyfelhős, napos idő lesz, néhol alakulhat ki zápor. Reggel itt-ott ködfolt előfordulhat. Több helyen megélénkül, északnyugaton meg is erősödhet a szél. A minimumhőmérséklet 10-17, a maximumhőmérséklet 23-27 fok között alakul.

Vasárnap sok lesz a napsütés, keleten szórványosan, nyugaton néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-18, a legmagasabb hőmérséklet 23-28 fok között várható – olvasható az előrejelzésben.

Kadarka.net/MTI