full screen background image
Keresés
2022 január 17 - hétfő
  • :
  • :

Biztonsági gyakorlat miatt teljesen lezárják az M6-ost Bátaszéknél

Biztonsági gyakorlat miatt teljesen lezárják az M6-ost Bátaszéknél

2016.10.11. Teljes körű alagútbiztonsági gyakorlatot tart a katasztrófavédelem és a Mecsek Autópálya Koncessziós ZRt. a káresemények felszámolásában együttműködő szervezetekkel szerdán az M6 autópályán.

A gyakorlat során egy, az alagútban bekövetkező feltételezett balesetből fakadó veszélyhelyzetet szimulálnak. A gyakorlat célja egy káresemény esetén annak megszüntetésében, a kárhely felszámolásában és az autópálya forgalombiztonságának helyreállításában résztvevő, együttműködő szervezetek munkájának összehangolása és ismereteik továbbfejlesztése az éles helyzetekben történő hatékonyabb együttműködés érdekében – tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A gyakorlat helyszíne az M6-os autópálya „C”-jelű alagútja (jobb pálya 169+523 – 169+800 km szelvények közötti szakasza), azonban a gyakorlat sikeres és biztonságos lebonyolítása érdekében az M6 autópálya Bátaszéki (163 km szelvény) és Véméndi (173 km szelvény) csomópontok közötti szakaszát mindkét irányból lezárják szerda 19 óra és csütörtök hajnali 2 óra között. Ez idő alatt a sztráda forgalmát az 56. és 57. számú főutakra terelik, az útelterelést sárga terelőút-jelzőtáblák is mutatják majd a közlekedők számára.

Az alagútbiztonsági gyakorlat szervezői kérik a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a forgalomkorlátozásokra és vegyék figyelembe, hogy a menetidő a terelésekre való tekintettel hosszabb lehet a tervezettnél.

A gyakorlatról szóló írásunkat itt találja: Tragédia helyszínévé változott az M6-os alagútja Bátaszéknél – kattintson!

A képen a „C”-jelű alagút. Fotó: Mapio.net