full screen background image
Keresés
2021 július 27 - kedd
  • :
  • :

Alkatrészeket lopott egy ház udvaráról

Alkatrészeket lopott egy ház udvaráról

2018.01.17. Alkatrészeket lopott egy dombóvári férfi egy ház udvaráról.

Bejelentést érkezett a rendőrségre, mert 2017. december 11. és 13. között ismeretlen tettes bemászott egy dombóvári ház udvarára, ahonnan alkatrészeket lopott. A bűncselekménnyel a sértettnek mintegy 50 000 forint kára keletkezett – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőt, egy 22 éves helyi lakost. A férfi beismerő vallomást tett, melynek során elmondta, hogy az alkatrészeket időközben értékesítette.

Az ügyben a további eljárást – a terhelt szabadlábon hagyása mellett – a Dombóvári Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztálya folytatja le.

A rendőrség arra kéri az ingatlanok tulajdonosait, hogy tegyenek vagyonbiztonságuk érdekében. A lopások jelentős része megelőzhető, ha intézkednek a ház, valamint a hozzá tartozó épületek zárásáról.

A kiskereskedelmi forgalomban már olcsón vásárolhatóak különböző vagyonvédelmi biztonságtechnikai eszközök, amelyek alkalmazásával hatékonyan elriaszthatja a betörőket. A mozgásérzékelős lámpák, riasztók, vagy térfigyelők egyaránt jó szolgálatot tehetnek, de nem helyettesíthetik a jó állapotú kerítéseket, a kapukon és nyílászárókon lévő jó zárakat. Az eszközök megléte sokban segíthet elkerülni a bajt, de csak akkor, ha használja is azokat. A technikai eszközöket aktiválja éjszakára vagy arra az időszakra, amikor nem tartózkodik otthon! Az ajtókat, ablakokat és a kapukat zárja be kulccsal, lakattal! Helyezzen ki jelzést arról, hogy az ingatlan védett!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón, és az ingatlanon kívül várja meg a rendőrök kiérkezését!
Read previous post:
Close