full screen background image
Keresés
2021 július 24 - szombat
  • :
  • :

Álmok útján: Törökországban lép pályára a KSC Szekszárd

Álmok útján: Törökországban lép pályára a KSC Szekszárd

2018.01.30. Szerdán magyar idő szerint 16 órától Antakyában, a Hatay BB otthonában lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd. Djokics Zseljko csapatának két pontos hátrányt kell ledolgoznia a továbbjutásért.

Önbizalomnövelő győzelemmel hangolt az Atomerőmű KSC Szekszárd a szerdai Európa-kupa negyeddöntő visszavágóra. A PINKK elleni idegenbeli találkozón a KSC-s játékosok a Kozármislenybe ellátogató nagy számú szekszárdi szurkolótábornak köszönhetően hazai pályán érezhették magukat, ami szerencsére az eredményben is gyorsan megmutatkozott. A Szekszárd az első negyedben tíz, a félidőben huszonegy, a találkozó végén pedig harminc pontos különbséget ért el, mindezt úgy, hogy Djokics Zseljko edző szemmel láthatóan spórolt a kezdőjátékosok játékidőivel.

Ennek köszönhetően Krnjics Szara, Erica McCall, Teja Oblak, Studer Ágnes és Theodoreán Alexandra is húsz perc alatt játszott, míg Kiss Virág (23 perc), Mansaré Manty (22 perc) és Studer Zsuzsa (20 perc) most kapta az egyik legtöbb bizalmat a szezonban. Bár a csapatból heten is tíz feletti VAL mutatót értek el, a legtöbb pontot az elmúlt időben remek formát mutató Gereben Lívia (16 pont, 3 lepattanó, 5 kiharcolt fault), valamint a wroclawi mérkőzés hőse, Bálint Réka (14 pont, 3 gólpassz) szerezték.

A KSC küldöttsége kedden reggel indul útnak Törökország Hatay tartományába. A csapat először Isztambulba repül, majd egy átszállást követően várhatóan helyi idő szerint fél hét körül landol Antakya városában. Mivel az időeltolódás két óra, a helyben 18 órára kiírt találkozó magyar idő szerint szokatlanul korán, 16:00-kor fog kezdődni. A játékosok és kíséretük a mérkőzés után, éjszaka már haza is indulnak, és a menetrend szerint csütörtökön 13 óra körül érkeznek meg Ferihegyre. Bár Antakya földrajzilag közel esik Szíria háború sújtotta területeihez, bízunk benne, hogy a lányok és a stáb ebből mit sem fognak érzékelni.

A Hatay BB a hétvégén hazai pályán szerepelt, amikor is a mersini Cukurova együttesét 67-56-ra legyőzték. A vasárnap lejátszott találkozón a házigazdák közül a fehérorosz Kacjarina Sznyicina (29 perc, 21 pont, 6 lepattanó), az amerikai Courtney Paris (31 perc, 4 pont, 13 lepattanó), valamint a török-amerikai Bahar Öztürk (31 perc, 10 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) teljesített a legjobban, de az ausztrál irányító, Leilani Mitchell is 34 percet töltött a parketten. A Hatay győzelmének köszönhetően továbbra is a török bajnoki tabella harmadik helyén áll 14-2-es mérleggel.

Noha az Európa-kupa negyeddöntő párharc első mérkőzését a KSC hazai pályán elbukta a Hatay ellen, a továbbjutás két mérkőzés összesített eredménye alapján dől el, így az odavágó pontkülönbsége talán még a győztes személyénél is fontosabb tényező lehet. Ebben pedig mindössze két pont a differencia, köszönhetően a csapat küzdeni tudásának és a szenzációs szekszárdi szurkolótábornak. Bár a KSC-nek idegenben még nehezebb dolga lesz a török sztárcsapat ellen, a lányok Wroclawban már tanúbizonyságot tettek arról, hogy hátrányból, nevesebb ellenfél ellen is képesek bravúrra. Bárhogy is alakuljon a továbbjutás, egy biztos, Gereben Líviáék most is a legvégsőkig harcolni fognak az álmaikért.

A Hatay BB – Atomerőmű KSC Szekszárd (v.: Denkovszki (macedón), Szarapa (fehérorosz), Csender (román)) Európa-kupa negyeddöntő visszavágó szerdán magyar idő szerint 16 órakor kezdődik az antakyai Kapali Spor Salonu sportcsarnokban. A találkozó élőben közvetítik a klub honlapján, a kscszekszard.hu oldalon.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: PM REC
Read previous post:
Close