full screen background image
Keresés
2021 május 12 - szerda
  • :
  • :

Andorka Gábor vehette át az Autisták Országos Szövetsége díját

Andorka Gábor vehette át az Autisták Országos Szövetsége díját

2018.12.05. Fennállásának 30. évfordulóját az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) Budapesten, az Andrássy Élményközpontban. A rendezvényen első alkalommal adták át a Senpai díjat, amit Andorka Gábor, a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium igazgatója vehetett át.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára is, aki köszöntötte a résztvevőket és kitért az érdekvédelmi munka és társadalmi elfogadás fontosságára is.

Az eseményen első alkalommal adták át a Senpai díjat, amit egy autista társunk, Egle Botond kezdeményezett. A díjat azok számára ítélik oda a jövőben, akik értő figyelemmel fordulnak az autista emberek felé, segítik őket céljaik elérésében. 2018-ban az AOSZ elnöksége döntése nyomán az elismerést Andorka Gábor, a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium igazgatója kapta, aki lehetőséget és támogató környezetet biztosított Botond számára az érettségi sikeres teljesítéséhez.

Az AOSZ fennállásának 30. évfordulója alkalmából egy történeti kiállítással is készültek a szervezők. A tárlat bemutatja az autizmus és az érdekvédelem elmúlt 30 évének legfontosabb történéseit is. Az alapítás körülményeiről dr. Balázs Anna és dr. Gervai Judit videós üzenetben, a helyszínen pedig Prekop Csilla beszélt a családi nap résztvevőinek.

A nap folyamán összesen 9 szakmai előadás hangzott el, amelyek felölelték többek között a DATA és a MONTÁZS projektek, a MASZK kutatás, az új szociális irányelv, az otthonsegítés és az Út a Mosolyért Alapítvány tevékenységének bemutatását is.

A hasznos és érdekes szakmai előadások mellett az érdeklődők számára lehetőség nyílt kipróbálni az Andrássy Élményközpont Future Park játszóházát is, ahol önkéntes szakmai segítők is hozzájárultak a családi kikapcsolódáshoz.

Forrás: aosz.hu
Read previous post:
Close