full screen background image
Keresés
2021 május 5 - szerda
  • :
  • :

Anya és fia tartotta vissza a betörőt

Anya és fia tartotta vissza a betörőt

2020.06.25. Egy kajdacsi lakatlan házból akart lopni egy 48 éves helyi férfi, azonban a ház tulajdonosának testvére tetten érte, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Egy kajdacsi nő tett bejelentést a 112-es segélyhívóra 2020. június 22-én a délutáni órákban, hogy a napokban elhunyt testvére településen levő lakatlan családi házában ismeretlen személy tartózkodik. Az asszony és fia a rendőrök kiérkezésééig visszatartotta a férfit, aki a fürdőszoba ablakán keresztül kimászva akart elmenekülni.

A kiérkező rendőrök a helyszínen elfogták a 48 éves helyi lakost. A lakásban végzett adatgyűjtés során kiderült, hogy a férfi a házba úgy jutott be, hogy a konyhaablaknál levő redőnyt felnyomta, majd azon bemászott. Az elkövető az ingatlanban kutatást végzett, és ellopott egy előfizetéses WIFI mobilinternet-készüléket. Miután lebukott, menekülés közben kitört a falból csapteleppel együtt egy mosdókagylót, leszakította a szúnyoghálót, majd az ablakon keresztül jutott ki a házból.

A férfinél a ruházatátvizsgálás során megtalálták az ellopott értéket is. A 48 éves elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A rendőröknek azzal védekezett, hogy ittas volt, amikor a házba betört, az ellopott mobileszköz pedig a saját tulajdona volt, azért ment be az ingatlanba.

Az eset kapcsán a további eljárást a Paksi Rendőrkapitányságon folytatják.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close