full screen background image
Keresés
2021 július 31 - szombat
  • :
  • :

Anya örök: hisznek a család szentségében

Anya örök: hisznek a család szentségében

2015.05.08 Átadták az „Anya örök” című fotópályázat díjait a Babits Mihály Kulturális Központban. A beérkezett képekből kiállítás nyílt.

A kiállítást Stölkler-Szabó Edit, Szanyóné Lóki Gabriella és dr. Tam Beatrix nyitotta meg.

Az élet legnagyobb ajándéka a gyermek. Gyermek, apa és anya csak együtt alkothat családot, aminek szentségében hiszünk – mondta dr. Tam Beatrix. Felhívta a figyelmet az anyák családban betöltött fontos szerepére. Mint azt hangsúlyozta, legyen a fotópályázat üzenet a fiatalok számára, becsüljék meg az anyákat és az apákat.
Szanyó veronika szavalata után kiosztották a pályázat díjait. Első lett a Kalaznóról származó, de Budapesten élő Csorba Károly Ölelés című képe. A második díjat Balogh Veronika nyerte Csurgóról, a díjazott kép a Családfa címet viseli. Harmadik lett a szekszárdi Janóné Puska Valéria, aki három fotóból álló kollekciójára kapta az elismerést. A képek címe: millió puszi, Simi, Szőlőfürt.

A fotópályázatot a Tolna Megyei Család, – Esélyteremtési és Önkéntes Ház, valamint a Pécsi Egyházmegye közösen hirdette meg hagyományteremtő szándékkal. Tizenhat pályázó összesen negyvenkét fotót küldött be.

A megnyitót Dr. Jeanné Loós Anita klinikai szakpszichológus előadása követte „Szeretve nevelni, nevelve szeretni” címmel. Az előadás többek között áttekintette a gyermek-anya viszonyt és annak változásait a csecsemőkortól a felnőtté válásig. Szó esett a szabályok és a következetes nevelés, valamint a kommunikáció fontosságáról és a nagymamák szerepéről is.

Fotó: Kadarka.net