full screen background image
Keresés
2020 február 22 - szombat
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Április 22-én rendezik meg a nagy múltú utcai futóversenyt Szekszárdon

Április 22-én rendezik meg a nagy múltú utcai futóversenyt Szekszárdon

2018.02.07. 2018. április 22-én, vasárnap délután rendezik meg a nagy múltú, XII. Domaine Gróf Zichy Futóverseny Szekszárdon. A verseny az elmúlt évekhez hasonlóan a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány és a Szekszárd Zrt. támogatásának köszönhetően a Tolna megyei hátrányos helyzetű falvakban és településeken élő gyerekek közösségi sportélményhez segítését is szolgálja.

Mint azt Báró Twickel György, a futóverseny névadója és fő támogatója kiemelte: az egészséges közösségekké való formálás misszióját nem lehet elég korán elkezdeni. Ahhoz, hogy egészségesen élő és gondolkodó felnőttekké váljunk, gyerekként is meg kell kapjunk bizonyos lehetőségeket. Akiknek pedig ezek a lehetőségek nem adottak, azoknak kötelességünk segíteni a hozzájutásban.

Példaértékű alkalom erre a Domaine Gróf Zichy Futóverseny is, amely évről évre bebizonyítja, hogy a sportban mindannyian közös nevezőre tudunk kerülni és egészséges közösséggé válni. A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány és a Szekszárd Zrt. jóvoltából buszokkal gyűjtik össze azokat a Szekszárd környéki hátrányos helyzetű településeken élő, sportolni vágyó gyerekeket, akiknek a versenyre való eljutás máskülönben áthidalhatatlan akadályt jelentene.

Mivel a verseny résztvevőinek magját több mint ezer sportolni vágyó gyerek jelenti, ezért számukra különleges kísérőprogramokkal is készülnek. Toma Mester és Csapata fűszereivel és játékaival ízesíti a rendezvényt, a Gibbon Slacklines csapata pedig Budapestről érkezik és slackline (egyensúlyozás) oktatással, valamint bemutatóval
színesíti a nap programjait. Továbbá az elmúlt évekhez hasonlóan idén is számíthatnak sztárvendégre.

Természetesen a főszerep idén is a futásé lesz. A gyerekek a szokásos általános iskolai és középiskolai korosztályokban versenyeznek majd. Az 1-2. korcsoportban az előző évek tapasztalatait beépítve a fiúk és a lányok 2018-ban külön állnak rajthoz. A váltóban 4×1 km-t kell teljesíteni, az amatőröknek pedig 5 km a leküzdendő táv.

Újdonság, hogy az 1-3. korcsoportokban, azaz az 5-6. osztályosoknak is rövidebb, 1 km-es távot kell teljesíteniük – hiszen a legfőbb cél természetesen nem a győzelemre jutás, hanem hogy minél több gyereket megajándékozhassunk a sport és a teljesítmény élményével. A rendezvény támogatóinak jóvoltából minden befutó számíthat az immár hagyományos befutó-ajándékcsomagra, amelyben emblémázott pólót, frissítőt, fürdőbelépőt a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdőbe, Tolle Túró Rudit és Petrits mézeskalácsot egyaránt találnak.

További információkért keressék fel a Sportélmény Alapítvány honlapját – kattintson!

Forrás: Sportélmény Alapítvány

Kapcsolódó anyagok:
Rekordszámú résztvevő a jubileumi Domaine Gróf Zichy Futóversenyen
1047-en értek célba a XI. Domaine Gróf Zichy Utcai Futóversenyen
Read previous post:
Close