full screen background image
Keresés
2018 december 13 - csütörtök
  • :
  • :

Aranyos kóstoló: a Szekszárdi Borvidék legjobbjai egy helyen

Aranyos kóstoló: a Szekszárdi  Borvidék legjobbjai egy helyen

2016.04.04. Az idén április 30-án, szombaton délután három órától rendezik meg az aranyérmes kóstolót a PTE-KPVK aulájában Szekszárdon.

2018hirdetés

Az aranyérmes kóstolót hagyományosan a Szent György-napi Borünnep – mely a borvidéki borverseny ünnepélyes eredményhirdetése – után rendezik meg. Ahogy az már lenni szokott a – hétköznapi szóhasználatban csak aranyos kóstolóként emlegetett rendezvényen – a Szekszárdi Borvidéki Borversenyen aranyéremmel elismert borokat lehet megkóstolni.

2015-ben huszonkét pincészet negyvenegy díjnyertes borát lehetett megízlelni az aranyos kóstolón

A borkóstolón, melyen rendszerint a borászok személyesen is jelen vannak, limitált a férőhelyek száma. Mivel a rendezvényt alkalmanként nagyobb érdeklődés kíséri, mint ahány vendéget fogadni tudnak, ezért érdemes elővételben megvenni a jegyeket. Erre április 28-ig van lehetőség.

A tavalyi rendezvényen készült „Aranyos kóstoló: „az a baj, hogy túl sok itt a jó bor” címmel közölt írásunkat itt találja – kattintson!

További információt a szervező Szekszárd Borvidék Kft. honlapján találhat, vagy a +36 74 673 709-es telefonszámon kérhet – kattintson!

A Primarius 2012 lett a legjobb vörösbor

Mint azt a múlt héten megírtuk, az idei borvidéki borversenyen a Takler Pince Primarius 2012 lett a legjobb vörösbor. A többi tíz díjat hagyományosan a Szent György-napi Borünnepen adják át. Addig nem is lehet tudni, hogy mely pincészetek és borok nyertek díjat. Az érmek számát viszont hamarosan közli a szervező Szekszárd Borvidék Hegyközségi Tanács.

A versenyre egyébként 45 termelő nevezett összesen 209 mintával. Ahogy az a hagyományosan magas színvonalú szekszárdi borversenyen lenni szokott, idén is többségében palackos, kisebb részben hordós borral neveztek a borászok. Előbbiből 143, utóbbiból 66 tétel volt.

A minták nagy része, összesen 162 tétel vörösbor volt, ami szintén már megszokott. Ezek között 29 cuvée, 27 cabernet franc, 23 kékfrankos, 21 bikavér, ugyanennyi cabernet sauvignon, 20 merlot, 14 kadarka, 5 syrah és 2 pinot noir szerepelt. Rozéból 15, sillerből 6, fehérborból pedig 26 mintát neveztek a szekszárdi pincészetek.

A borversenyről szóló írásunkat itt találja – kattintson!
Read previous post:
Close