full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Asztalitenisz Bajnokok Ligája: a legjobb négy között a Szekszárd

Asztalitenisz Bajnokok Ligája: a legjobb négy között a Szekszárd

2017.02.11. Bejutott a legjobb négy közé a Szekszárd AC csapata a női asztalitenisz Bajnokok Ligájában, miután a negyeddöntő pénteki, hazai visszavágóján 3-0-ra legyőzte a francia TT Saint Quentin együttesét.

Két hete, Franciaországban bravúros, 3-2-es sikert aratott a tolnai együttes, amely ezúttal meccset sem veszített. A sort az orosz Polina Mihajlova nyitotta, aki négy szettben bizonyult jobbnak a kínai születésű német Ran Li Kathnál, majd az első mérkőzés hőse, Madarász Dóra verte meg ugyancsak négy játszmában a román Daniela Dodean-Monteirót, aki jóval előrébb áll nála a világranglistán. Az utolsó találkozó – amelyen két szingapúri játékos csapott össze – szintén 3-1 lett “ide”, s ezzel a Szekszárd kettős győzelemmel bejutott az elődöntőbe.

„Ez vitathatatlanul a klub történetének legnagyobb sikere – mondta az MTI-nek Türei Ferenc csapatvezető. – Mindenki olyan jó formában játszott, mint két hete, Franciaországban. Kettő-nulla után Lin Je is felszabadultabban játszhatott, és a közönség bíztatása is sokat segített.”

A Szekszárd a spanyol UCAM Cartagena és a lengyel KTS Siarka ZOT Tarnobrzeg párharcának továbbjutójával játszik majd a márciusi-áprilisi elődöntőben.

Eredmény:
negyeddöntő, visszavágó:
Szekszárd AC-TT Saint Quentin (francia) 3-0
——————————————-
Polina Mihajlova-Ran Li Kath 3-1 (9, 11, -6, 4)
Madarász Dóra – Daniela Dodean-Monteiro 3-1 (-10, 7, 6, 5)
Lin Je-Ceng Csien 3-1 (-4, 6, 7, 9)
Továbbjutott: a Szekszárd, kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel

MTI

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close