full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Asztalosné Marosi Marianna lett az Év Tolna Megyei Önkéntese

Asztalosné Marosi Marianna lett az Év Tolna Megyei Önkéntese

2018.12.05.  Asztalosné Marosi Marianna, az Esőmanók Egyesület vezetőségi tagja, gyógypedagógus vehette át a Tolna Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Háztól (TMCSEÖH) az Év Tolna Megyei Önkéntese díjat kedd este a Babits Mihály Kulturális Központban megtartott díjátadón. 

Minden ember találhat az életében olyan jó cselekedetet, amit talán éppen aznap, vagy a héten tett. Az önkénteseket azonban megkülönbözteti a többi embertől, hogy a jó cselekedetek az életük szerves részét képezik, az önkéntesség átszövi mindennapjaikat – mondta dr. Haag Éva a díjátadón. Hozzátette, mindezt nyitott szívvel teszik, ami arra sarkallja a környezetükben lévőket, hogy merjenek szeretni és szeretetet elfogadni.

A díjat a minden év december 5-én megtartandó Önkéntesek Nemzetközi világnapjához kötődően adták át.

Réger Balázs, a Tolna Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házat (TMCSEÖH) működtető Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület elnöke elmondta, a díj kiemel valakit az önkéntesek közül. Mint mondta, nem véletlenül, hiszen a díjazott hosszú évek óta olyan munkát végez, amire mindannyian büszkék lehetünk. Hangsúlyozta, az elismerést kiérdemlő személy valóban példaképként szolgálhat mindazok előtt, akik számára fontosak embertársaink, főként a rászorulók, akik egy picit több figyelmet érdemelnek. Mint fogalmazott, öröm látni, hogy mindezt valaki nem munkaként vagy nem csak munkaként, hanem igazi hivatástudattal teszi a mindennapi munkáján felül.

Az átadón Kővári Ildikó, az Új Nemzedék Közösségi Tér vezetője és Janó Attiláné, a tavalyi díjazott ugyancsak megosztotta az önkéntességgel kapcsolatos gondolatait.

Dr. Haag Éva alpolgármester. Fotó: Kadarka.net

Dalla Valle Bettina, a TMCSEÖH vezetője elmondta, igen nehéz volt a bírálóbizottság dolga, hiszen minden jelölt megérdemelte volna a díjat, amit azonban minden évben csak egy valaki vehet át.

Az idei Év Tolna Megyei Önkéntese díjat Asztalosné Marosi Marianna vehette át.

Mint az a méltatásában elhangzott, Asztalosné Marosi Marianna, az Esőmanók Tolna Megyei Autista Gyermekekért Közhasznú Egyesület alapító tagja, aktivistája és 2016-tól vezetőségi tagja. Hivatása gyógypedagógus, főállásban a Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szekszárdi tagintézményének munkatársa. Magasan képzett szakember, aki 16 éve foglalkozik autizmus spektrumzavar állapotú, különleges gondozást igénylő gyermekekkel és családjaikkal.

Egyesületi tevékenységes során részt vesz a tájékoztatásban, szemléletformálásban, a szülő-szakember találkozók szervezésében, az egyesület fenntartását, működését és programjai megvalósítását célzó pályázati munkában, az autisták kommunikációját segítő vizuális eszközök használatának széles körű megismertetésében, tematikus szülőklubok vezetésében.

Asztalosné Marosi Marianna (b), az idei díjazott és Dalla Valle Bettina, a TMCSEÖH vezetője. Fotó: Kadarka.net

Emellett segítséget nyújt azon nevelési, oktatási intézmények, kortárs csoportok, munkáltatók, közösségek részére, akik nyitottak az autizmus kapcsán ismeretekre és autista tanulóik, tagjaik, munkatársaik vannak.

Asztalosné Marosi Marianna elmondta, számára az önkéntesség örömteli tevékenység. Hozzátette, az önkéntességben a szeretet a lényeg, enélkül nem működik. A díjazott a visszajelzéseket is fontosnak nevezte. Mint mondta, ha látja az örömet annak az arcán akinek segített, az jó érzés és további erőt ad a folytatáshoz.

A TMCSEÖH emellett elismerő oklevelet adott át az önkéntesség területén végzett lelkiismeretes és áldozatkész munkájáért Takács János Tamásnénak, Domokos Lőrincnének és Rittinger Antalnak.

Fotó: Kadarka.net


ElőzőÉv Tolna Megyei Önkéntese 2018. KövetkezőMEGHÍVÓ | XVI. MÉSZÖLY MIKLÓS EMLÉKNAP


Read previous post:
MEGHÍVÓ | XVI. MÉSZÖLY MIKLÓS EMLÉKNAP

2019....

MEGHÍVÓ | Vince-napi borünnep – a kékfrankos ünnepe Szekszárdon

2019....

Close