full screen background image
Keresés
2020 február 24 - hétfő
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Átadták a Paksi Atomerőmű újságírói díjait

Átadták a Paksi Atomerőmű újságírói díjait

2019.03.14. A Magyar Sajtó Napja alkalmából Paks Város Önkormányzata és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által közösen szervezett ünnepségen idén is átadták az Atomerőmű által alapított újságírói elismeréseket. Az Urántoll díjat 2019-ben Hárfás Zsolt újságíró kapta, míg az Atomtoll díjat az Atomerőmű magazin szerkesztőségének tagja, Susán Janka, a Paksi Atomerőmű munkatársa vehette át.

Az Urántoll díjat a Paksi Atomerőmű 1992-ben alapította azzal a céllal, hogy elismerésben részesítsen egy, az atomenergia békés célú alkalmazásáról, a Paksi Atomerőműről hosszú távon tényszerű, objektív tájékoztatást adó újságírót.

Az idei Urántoll díjazott Hárfás Zsolt gépészmérnök, újságíró. A paksi főiskolán végzett energetikai mérnök régóta kapcsolódik a hazai nukleáris iparhoz. Immáron több mint 5 évvel ezelőtt mérnökként rendkívül fontosnak tartotta a társadalom minél szélesebb körű tájékoztatását a hazai és a nemzetközi energetikai és atomenergetikai helyzettel kapcsolatban. Ezen tájékoztató munka keretében folyamatosan cikkeket, véleményeket ír különböző helyi és országos lapoknak és magazinoknak, valamint országos hírportálnak is. Így pl. a Magyar Demokratának, a Magyar Krónikának, az origo.hu hírportálnak, a Magyar Nemzetnek, a Világgazdaságnak, az Atomerőmű újságnak, valamint más lapoknak is. Tavaly márciusban életre hívta saját atombiztos.blogstar.hu oldalát, ami kizárólag szakmai tényekre és információkra támaszkodik. Számos szakmai szervezet tagja (pl. Energiapolitika 2000 Társulat, Magyar Elektrotechnikai Egyesület).

Az Atomtoll díjat ötödik alkalommal adták át idén az Atomerőmű magazinban tudósítók, közreműködők tevékenységének elismerésére. A díj értéke erkölcsi elismerés, hiszen a lapban tudósítók nem hivatásos újságírók, hanem mérnökök, technikusok és előadók, akik saját munkájuk mellett publikálnak az atomerőmű és környezete életéről.

Az Atomtoll díj nyertese idén Susán Janka, a Paksi Atomerőmű szakértője. 2014-ben kezdett publikálni az Atomerőmű újságban, eleinte információbiztonsági témájú cikkekkel, ezen a területen dolgozik szakértőként az erőműben. 2017 januárjától már szerkesztőségi tagként vesz részt a magazinhoz kapcsolódó munkában, és az általa feldolgozott témakörök is jelentősen bővültek. Az Atomerőmű újság két állandó rovatát viszi. A Barangolóban környékbeli településeket derít fel, megkeresi a helyi nevezetességeket, értékeket, és színes, valósághű riportokban számol be róla. A Túl a szakmán rovat pedig az erőmű munkatársait mutatja be különleges szempontból: nem a vállalatnál végzett munkájukra fókuszál, hanem olyan hobbikra, történetekre, szenvedélyekre velük kapcsolatban, amelyek igazán különlegesek és emberiek. Mindemellett számos egyéb, sokszor a környezetvédelemhez vagy környékbeli értékekhez kapcsolódó témában is publikál, valamint időnként szakterületéről is, ha az az újság témájához kapcsolható.
Read previous post:
Close