full screen background image
Keresés
2021 október 18 - hétfő
  • :
  • :

Átadták a Schäfer-Oesterle Kft. új üzemcsarnokát Bonyhádon

Átadták a Schäfer-Oesterle Kft. új üzemcsarnokát Bonyhádon

2017.06.29. Új, 1000 négyzetméteres csarnokkal bővült a bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó bonyhádi Schäfer-Oesterle Kft. üzeme, amelyet szerdán adtak át a Völgységi Ipari Parkban.

A csarnokot 130 millió forintos beruházással a társaság finanszírozásában a Völgységi Ipari Park Nonprofit Kft. építette meg. Az átadáson Frei István, a kft. ügyvezető igazgatója és Filóné Ferencz Ibolya (Fidesz-KDNP), Bonyhád polgármestere együttműködési megállapodást írt alá egy újabb, 1000 négyzetméteres üzemcsarnok létrehozásáról, amelyhez az önkormányzati tulajdonú Bonycom Kft. nyerte el a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) 300 millió forintos támogatását.

A képen Filóné Ferencz Ibolya, Potápi Árpád János (k) és Frei István (b). Fotó: Patterman Renáta

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője az eseményen hangsúlyozta: annak köszönhetően, hogy a 2014-2020-as ciklusban a kormány az európai uniós források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítja, Bonyhádon is nő a munkahelyek száma és az iparűzésiadó-bevétel.

Frei István elmondta: a 300 embert foglalkoztató cég a beruházás után százzal növeli dolgozóinak számát, a napi 2200 alkatrészt előállító üzemben 25 százalékkal nő a termelés volumene, valamint a társaság éves nettó árbevétele, amely 2016-ban 3,3 milliárd forint volt.

Fotó: Patterman Renáta

Az autóipari vállalat, amely most a 2015-ben elkészült, négyezer négyzetméteres gyárát bővítette, tavaly 924 millió forintos beruházással fejlesztette bőrszabászati tevékenységét is. A cégvezető arról számolt be, hogy 2019-ig biztosított a kft. rendelésállománya, a termelés addigra 2015-höz képest megkétszerezik. Jelenleg naponta 700 négyzetméter bőr- és 200 négyzetméter műbőralapanyagot dolgoznak fel.

Az 1976-ban alapított, az autóipari alkatrészek bőrrel való bevonására specializálódott német Schäfer-Oesterle csoport termékeit németországi, valamint a 2005-ben alapított magyar leányvállalat bonyhádi gyárában állítják elő, amelynek vásárlói közé tartozik az Audi, a BMW, a Lamborghini, a Porsche, a Rolls-Royce és a Bentley is.

Képek: Facebook.com – Potápi Árpád János. Fotó: Paterman Renáta

MTI
Read previous post:
Close