full screen background image
Keresés
2019 február 10 - vasárnap
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Átadták a „Szekszárd Év Rendőre” és a „Szekszárd Év Tűzoltója” kitüntető címeket

Átadták a „Szekszárd Év Rendőre” és a „Szekszárd Év Tűzoltója” kitüntető címeket

2018.06.21. A közgyűlés csütörtök délelőtt megtartott soros ülésén adták át a „Szekszárd Év Rendőre” és a „Szekszárd Év Tűzoltója” kitüntető címeket, valamint a Szőlő-Szem Mozgalom Civil Bűnmegelőzési Egyesület elismerését a szekszárdi városházán.

opel-bannerhirdetés

Az ide vonatkozó önkormányzati rendelet értelmében a „Szekszárd Év Rendőre” kitüntető cím annak a személynek adományozható, aki hivatásos, vagy közalkalmazotti állományban a Szekszárdi Rendőrkapitányságon teljesít szolgálatot és munkáját lelkiismeretesen, tartósan magas színvonalon végzi. Kitüntetésben az adott évben bűnügyi, illetve közrendvédelmi szakterületen dolgozó 1-1 személy részesíthető.

Fotó: kadarka.net

A „Szekszárd Év Tűzoltója” kitüntető cím annak a személynek adományozható, aki hivatásos, vagy közalkalmazotti állományban a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságán teljesít szolgálatot és az adományozás évét megelőző évben a tűzmegelőzés, a tűzoltás és műszaki mentés, illetve katasztrófaelhárítás területén olyan kimagasló tevékenységet folytatott, amellyel hozzájárult a város és Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága működési területének közbiztonsága javításához, a tűzesetek számának csökkentéséhez.

A közgyűlés a 2017-es „Szekszárd Év Rendőre” kitüntető címet közrendvédelmi szakterületen Benke János r. főtörzszászlós, bűnügyi szakterületen dr. Szabó Vilmos r. főhadnagynak adományozta. A Szőlő-Szem Mozgalom Civil Bűnmegelőzési Egyesület, rendőrkapitányság támogatását is élvező javaslatára a közgyűlés Győri Balázs r. hadnagyot pénzjutalomban részesítette.

A „Szekszárd Év Rendőre” és a „Szekszárd Év Tűzoltója” elismeréseket Ács Rezső polgármester adta át. A Szőlő-Szem Mozgalom Civil Bűnmegelőzési Egyesület elismerését Baloghné Gaál Zsófia, az egyesület alelnöke, illetve Ács Rezső nyújtotta át.

Benke János r. főtörzszászlós (a vezetőképen) 1989 áprilisában objektumőrként kezdte meg hivatásos szolgálatát a Szekszárdi Rendőrkapitányságon, majd 1990 és 1993 között járőrvezetőként, 1993 augusztusától pedig Kölesd körzeti megbízottjaként dolgozott. A Közrendvédelmi Osztály Szabálysértési Előkészítő Csoportjában 2016 áprilisától lát el referensi feladatot. Mind a korábbi, mind a jelenlegi beosztását nagyfokú szakmai odafigyeléssel hajtja végre.

Benke János r. főtörzszászlós 2012-ben a „Rendkívüli helytállásért érdemjel” arany fokozatát vehette át a belügyminisztertől, míg 2013-ban „Kölesd közszolgálatáért” elismerést kapott. Eredményes szakmai tevékenysége elismeréseként 2016-ban rendőrségi tanácsosi címben részesült. Munkája során tanúsított empatikus, segítőkész magatartása példaként állítható a teljes személyi állomány elé.

Dr. Szabó Vilmos (b) és Ács Rezső. Fotó: kadarka.net

Dr. Szabó Vilmos r. főhadnagy 2006 szeptembere óta teljesít rendőri szolgálatot. Pályáját a fővárosban, gazdaságvédelmi nyomozóként kezdte. A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán 2013 júniusától főnyomozói, majd kiemelt főnyomozói beosztásban dolgozott.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályára 2016 augusztusában került, ahol azóta a Gazdaságvédelmi Ügyek Csoportjának vezetőjeként tevékenykedik, vezetői feladata mellett előadóként bűnügyek vizsgálatát is végzi. Precíz, alapos munkájának köszönhetően a csoportja által vizsgált bűnügyek (csalások, sikkasztások, okiratokkal kapcsolatos bűncselekmények) eredményesen kerülnek átadásra az Ügyészségnek.

A rábízott feladatokat kiemelkedő gyorsasággal, a legjobb tudásának megfelelően elvégzi. Teherbírása kiemelkedő, munkához való hozzáállása példaértékű. Huzamosabb időn keresztül végzett szakmai munkája, magas színvonalú felkészültsége teszi érdemessé az Év Rendőre elismerésre.

Győri Balázs (b) részére Baloghné Gaál Zsófia és Ács Rezső nyújtotta át az elismerést. Fotó: Kadarka.net

Győri Balázs r. hadnagy 2014 júliusában kezdte meg pályafutását a Szekszárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának Nyomozó Alosztályán. Jelenleg az alosztály Betörési csoportjában sorozat jelleggel elkövetett lakás- és tanyabetörések felderítésén dolgozik.

Példaértékű hozzáállása, határozottsága és a szakmai iránti elhivatottsága az alosztály egyik legjobb nyomozójává emelte. Magas színvonalú felkészültsége, példaértékű munkabírása segítségével jelentősen hozzájárul Szekszárd és a környező tanyavilág biztonságának javításához, ezért a Szőlő- Szem Mozgalom Civil Bűnmegelőzési Egyesület által alapított különdíjra és az azzal járó pénzjutalomra érdemes.

Csele Gyula (b) és Ács Rezső. Fotó: kadarka.net

Csele Gyula tű. zászlós 1996 szeptembere óta tűzoltó. Szakmai képzettsége kiváló, valamennyi szekszárdi készenléti szer kezelésében nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik, akár különleges szerről, akár fecskendőről van szó. Elméleti tudását, gyakorlati ismereteit folyamatosan fejleszti, fiatalabb kollégáit segíti a munkavégzés és a kiképzés során. A káresetek felszámolása során önállóan, magabiztosan, a legjobb tudása szerint tevékenykedik.

Szerény egyénisége mögött mindig megmutatkozik a segítőkészsége, szakmai tudása. Példás családi élete alapja kimagasló szolgálati tevékenységének. Több jelentős káresetnél volt jelen, és szakmai tudásával elősegítette azok felszámolását.

Csele Gyula zászlós a betű és szellemiség szerint is betartja a tűzoltó esküben tett fogadalmát. Bármikor berendelhető és bevethető jelentősebb tűz- vagy káreset felszámolásához. Magatartásával és hozzáállásával – az elismerésre őt felterjesztő – csoport tagjainak példaként szolgál.

Fotó: Kadarka.net


Előző„Szekszárd Év Rendőre” és a „Szekszárd Év Tűzoltója” – díjátadó KövetkezőFérfi kosárlabda NB I - Srecko Sekulovic lett a Paks edzője


Read previous post:
Férfi kosárlabda NB I – Srecko Sekulovic lett a Paks edzője

2018.06.21....

Ezrek ünnepelték Stonehenge ősi köveinél a nyári napfordulót

2018.06.21....

Close