full screen background image
Keresés
2019 március 4 - hétfő
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Átadták a szekszárdi Ferropatent Zrt. 2 milliárd forintból elkészült üzemcsarnokát

Átadták a szekszárdi Ferropatent Zrt. 2 milliárd forintból elkészült üzemcsarnokát

2018.09.29. Ünnepélyes keretek között avatták fel péntek délután az acélfeldolgozással és -kereskedelemmel foglalkozó szekszárdi Ferropatent Zrt. kétmilliárd forintos beruházással elkészült új üzemcsarnokát és technológiai gépsorát. A fejlesztésnek köszönhetően a társaság a jelenlegi és a jövőbeni piacot is még jobban ki tudja majd szolgálni, a beruházás emellett a vállalat külföldi piacokon való terjeszkedésnek is lendületet adhat.

Szabó Sándor, a Ferropatent Zrt. tulajdonosa, vezérigazgatója az átadón elmondta, a fejlesztés részként az új csarnokban működésbe állított európai színvonalú gépsornak köszönhetően 0,8-12 milliméter vastagságú acéllemezeket tudnak táblásítani magas minőségben, hazánkban egyedülálló módon. Az évente 70-75 ezer tonna anyagot megmozgató vállalat tulajdonosa hangsúlyozta, a megvalósult beruházásnak köszönhetően a társaság a jelenlegi és a jövőbeni piacot is még jobban ki tudja majd szolgálni.

Kiemelte, a Ferropatent cégcsoporthoz tartozó, megmunkálást végző FÉM-ALK Kft.-vel, illetve a szintén a cégcsoport körébe tartozó és szállítmányozást végző FerroLog Kft-vel együtt egyedi szolgáltatást képesek nyújtani a piacon.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere arról szólt, hogy a Ferropatent Zrt. 26 éves fennállása során folyamatosan fejlesztett, így a mostani beruházás egy hosszú folyamat következő állomása. A mintegy kétmilliárdos beruházás révén megvalósult fejlesztés szavai szerint Szekszárdon meghatározó mértékű. Hozzátette, a városban ezzel újabb munkahelyeket hozott létre a cégcsoport, mely közvetlen és közvetett módon több száz szekszárdi és környékbeli családnak ad megélhetést.

Ács Rezső emellett azért is méltatta a tulajdonos Szabó családot, mert a Ferropatent Zrt. számos rendezvény támogatójaként, példaértékű mecénásként is jelen van Szekszárdon. Arról is szólt, hogy az elmúlt mintegy két hétben ez már a harmadik csarnok, melyet Szekszárdon avattak. Hozzátette, a fejlesztések azt jelentik, hogy Szekszárdnak van jövője, érdemes itt beruházni.

Mint Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár fogalmazott, a családi vállalkozás a semmiből indulva jutott el odáig, hogy Magyarországon számottevő vállalattá nőtte ki magát. Mint mondta, a gazdaságnak minél több olyan szereplőre van szüksége, melyek a helyi gazdasági potenciált minél nagyobb mértékben képesek kihasználni, és melyek minél nagyobb mértékben tudnak munkát adni.

Hangsúlyozta, köszönet illeti a várost, mely olyan környezetet biztosít a vállalkozások számára, amely lehetővé teszi, hogy azok kihasználják azt a gazdasági potenciált, amely megjelenik a magyar gazdaságban.

Az államtitkár tudatta, a Szabó család mindig betartotta ígéreteit és megbízható gazdasági partnernek bizonyult. A fejlesztéssel a Ferropatent Zrt. elérte azt a méretet, mely a külföldi piacokon való terjeszkedésnek is lendületet adhat, melynek köszönhetően megrendeléseinek számát határon innen és túl gyarapítani tudja.

Rákossy Balázs elmondta, a Ferropatent Zrt., mely a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 720 millió forintos támogatásával valósította meg a beruházást, összesen már 2 milliárd forint támogatást használt fel átlátható módon. Hozzátette, a most felhasznált támogatás kutatás-fejlesztési tett lehetővé a cég számára. A társaság a fejlesztésnek hála új, innovatív termékeket tud gyártani, melyeknek köszönhetően a versenytársak körében számottevő versenyelőnyt szerezhet.

Az üzemcsarnokot és a technológiai gépsort Szabó Sándor és Szabó Sándorné, valamint Rákossy Balázs és Ács Rezső avatta fel a nemzeti színű szalag átvágásával.

A vezetőképen: Ács Rezső polgármester, Szabó Sándor, a Ferropatent Zrt. elnök-vezérigazgatója, Szabó Sándorné pénzügyi igazgató és Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár (b-j) átadja a Ferropatent Zrt. fémipari vállalat új üzemcsarnokát Szekszárdon 2018. szeptember 28-án. MTI Fotó: Sóki Tamás


Ferropatent GINOP Rákossy Balázs Szabó Sándor
ElőzőMesés Gemenc – képgaléria KövetkezőOrvhalászat miatt vádemelést javasolnak egy decsi férfi ellen


Read previous post:
Orvhalászat miatt vádemelést javasolnak egy decsi férfi ellen

2018.09.29....

Dombóvárra, Tolnára és Paksra is begördül a kultúrkamion

2018.09.29....

Close