full screen background image
Keresés
2019 december 22 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Átadták a Tolna Megye Talentuma címeket

Átadták a Tolna Megye Talentuma címeket

2019.06.11. Mintegy 118 Tolna megyei tanulót ismertek el a tanulmányi versenyek díjkiosztó ünnepségén, melyet az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógia Oktatási Központja szervezett a szekszárdi Garay János Gimnáziumban. A legeredményesebb öt diák megkapta a Tolna Megyei Önkormányzat által alapított „Tolna Megye Talentuma” címet, a szerv képviseletében megjelent dr. Gábor Ferenc megyei főjegyzőtől. Létay Menyhért Díjat érdemelt az idén dr. Gesztesi Enikő, tekintettel kiváló pedagógusi és felkészítő tanári tevékenységére.

A kedd délután megtartott ünnepség résztvevőit dr. Kis Szilvia Zsuzsanna főosztályvezető köszöntötte. Dr. Kis Szilvia Zsuzsanna szerint a szép eredmények előrevetítik az egyetemi tanulmányokat, melyek után a jövő mérnökei, kutatói vagy művészei kerülnek ki a sorok közül. Dicséretes a fiatalok munkája, hiszen a szabadidejüket áldozták fel azért, hogy mind jobbak legyenek – tette hozzá.

A főosztályvezető ismertette a tanulmányi versenyeken részt vevők számadatait, melyek alapján több mint háromezer diák mérettette meg magát különböző megyei, regionális és országos szintű próbán. Mint elmondta: a szülők is köszönetet érdemelnek a támogatásért.

A díjátadók sorában szerepelt dr. Tarnai Nikoletta, a kormányhivatal igazgatója, dr. Haag Éva alpolgármester, valamint a tankerületek igazgatói: Csike Tamás és Gerzsei Péter.

Végezetül dr. Gábor Ferenc mondott beszédet a talentum díjak átadását megelőzően. Úgy fogalmazott, hogy az ifjúság sorsa, s azon belül a talentumok elismerése régóta szívügye a megyének. Utalva a közelmúltra elmondta: „bár az iskolák fenntartása már nem szerepel feladataink lajstromán, az illetékes szervekkel való jó kapcsolat teret biztosít, hogy kifejezzük elismerésünket.” A főjegyző szerint rendkívüli tudástőkét és értéket hordoz magában a Tolna megyei ifjúság. Ugyan még nem látható, de hamarosan testet ölt a tehetség ereje, és remélhetőleg a megyében születnek különböző gyarapító alkotások – fejezte ki bizalmát.

A diákok áldozatos munkáját illetően ecsetelte: nem könnyű jónak lenni, a legjobbnak meg kiváltképp, hiszen mind a környezetünket, mind önmagunkat rendkívül nehéz felülmúlni. Ez azonban mégis sikerül, s ettől válnak talentummá e gyermekek – mutatott rá dr. Gábor Ferenc.

A megye elismerését öt fiatal fogadta személyesen – Tolna Megyei Talentuma 2019-ben:

1. Stingli Zsuzsanna (Dunaföldvári Kegyes József Általános Iskola, 5. osztály)
Szép Magyar Beszéd, megyei I. helyezés
Simonyi Zsigmond helyesírási verseny, megyei I. helyezés
Felkészítő: Botka Nóra

2. Biró Botond (Zombai Általános Iskola, 8. osztály)
Simonyi Zsigmond helyesírási verseny, megyei I. helyezés
Felkészítő: Takácsné Köteles Anikó
Országos német tanulmányi verseny, megyei I. helyezett
Felkészítő: Mátis Éva

3. Angyal Réka (Szekszárdi Garay János Gimnázium, 10. évfolyam)
SAVARIA történelemverseny, megyei II. helyezés, országos I. helyezés
Felkészítő: Dr. Gesztesi Enikő

4. Eszéky Ottó (Dunaföldvári magyar László Szakképző Iskola,10. évfolyam)
Implom József helyesírási verseny, megyei I. helyezett
Szép Magyar Beszéd, megyei I. helyezett
Felkészítő: Fazekas Attiláné

5. Szirányi Péter (Szekszárdi Garay János Gimnázium, 10. évfolyam)
SAVARIA történelemverseny, megyei III. helyezés
Szép Magyar Beszéd, megyei I. helyezés
országos versenyen, Kazinczy érmet nyer
Felkészítők: Werner István, Báló Marianna

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka
Read previous post:
Teljesült Ricsi nagy álma

2019.06.11....

Close