full screen background image
Keresés
2019 december 24 - kedd
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Átadták Szekszárdon a nettó 130 millió forintból létesített Kadarka Bölcsődét

Átadták Szekszárdon a nettó 130 millió forintból létesített Kadarka Bölcsődét

2019.02.14. Hivatalosan is átadták csütörtök délelőtt a nettó 130 millió forintból létesített Kadarka utcai mini bölcsődét, melyet hétfőn vettek birtokba a gyermekek és a dolgozók. Ezzel tizennéggyel gyarapodott a bölcsődei férőhelyek száma Szekszárdon.

Az önkormányzat tavaly nyár elején jelentette be bölcsőde építési programját – emlékeztetett Ács Rezső, Szekszárd polgármestere az avatón. Kiemelte, a program első nagy eseménye a Kadarka utcai mini bölcsőde átadása. Mint azt a városvezető elmondta, a 290 m2-es alapterületű bölcsődei épületegyüttes 700 m2-es telken található, melyet kerítéssel vettek körbe. A parkolási gondok elkerülése érdekében az épülethez egy négy férőhelyes parkoló is tartozik.

A beruházás értéke – a berendezéssel együtt – mintegy nettó 130 millió forint, az építési munkát pedig ezúttal is egy helyi vállalkozás végezte el. A fejlesztéshez szükséges összegből nettó 86 millió forintot a Terület és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP), pályázat útján nyertek el, míg a fennmaradó mintegy nettó 44 millió forintot a saját költségvetéséből fedezte a város – tudatta Ács Rezső.

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy az eredeti tervhez képest bővítették a gyermeklétszámot. Eredetileg ugyanis kettő, egyenként ötfős csoport indítása szerepelt a tervben, ám végül két, egyenként hétfős csoporttal kezdte meg működését a bölcsőde. Vagyis a beruházásnak hála összesen tizennéggyel nőtt a bölcsődei férőhelyek száma a megyeszékhelyen.

Fotó: Kadarka.net

Ács Rezső arról is szólt, hogy felmérést végeztek, melynek eredménye alapján úgy látják, hogy egyre több fiatal vállal gyermeket Szekszárdon. Hozzátette, az utolsó három évben 28 bölcsődei felvételi kérelmet voltak kénytelenek elutasítani helyhiány miatt. Vagyis a bölcsődei fejlesztésre nagy szükség van a városban. Mint azt hangsúlyozta, ha továbbra is lesz igény a férőhelyekre, akkor a pályázati források rendelkezésre állásától függetlenül további férőhelyeket alakítanak ki. Hozzátette, a város ugyanis minden olyan feltételt szeretne megteremteni, mely megkönnyíti a gyermeknevelést.

A polgármester mindehhez hozzáfűzte azt is, hogy a bölcsődei férőhelyek bővítése szorosan összefügg a munkaerő problémák helyben történő kezelésével. Ha ugyanis biztosítják a szükséges férőhelyeket a kicsik részére, akkor a szülő eldöntheti, hogy otthon marad-e gyermekével, vagy inkább munkába áll.

Zárásként emlékeztetett, az elmúlt években óvodák újultak meg, bővültek ki Szekszárdon, ahol továbbra is cél  az óvodai férőhelyek bővítése és a színvonal emelése.

Fotó: Kadarka.net

Horváth Erika, a 2.számú óvoda és bölcsőde vezetője elmondta, amikor intézményvezető lett, arra biztatta munkatársait, hogy merjenek nagyot álmodni. Hozzátette, intézményvezetőként próbálta, próbálja megteremteni az álmok beteljesüléséhez szükséges feltételeket. Mint fogalmazott, ezért nagy öröm számára, hogy az elmúlt mintegy 10 évben az intézményhez tartozó mind a négy tagépület korszerűbb lett. Adottakká váltak a minőségi nevelőmunka szempontjából korábban hiányzó feltételek és helyiségek, illetve a teljes eszközparkot lecserélték. Kiemelte, ebbe a folyamatba illeszkedik bele a Kadarka utcai mini bölcsőde átadása.

Az intézményvezető arról is szólt, hogy a remek tervezői ötleteknek köszönhetően az épület mind kívül, mind pedig belül minden szempontból megfelel a kor követelményeinek. Zárásként tudatta, a szülők is elismerő pillantások kíséretében hozták hétfőn először csemetéiket a bölcsődébe.

A nemzeti színű szalagot Horváth Erika intézményvezető, Ács Rezső polgármester és Zsobrák Róbert, a kivitelező szekszárdi Ács-Állványozó Kft. vezetője vágta át, ezzel felavatva az új bölcsődét. Az avató után minden gyermek kis ajándékcsomagot vehetett át Ács Rezsőtől.

Fotó: Kadarka.net


bölcsőde Horváth Erika óvoda
ElőzőTizennégy férőhelyes bölcsőde létesült Szekszárdon KövetkezőSzörnyethalt egy férfi Szekszárdon, miután kizuhant a 160 lakásos épületből


Read previous post:
Szörnyethalt egy férfi Szekszárdon, miután kizuhant a 160 lakásos épületből

2019.02.14....

Bonyhádon 1,5 milliárd forint támogatással fejlesztenek sportlétesítményeket

2019.02.14....

Close