full screen background image
Keresés
2022 január 21 - péntek
  • :
  • :

Atomerőmű KSC Szekszárd-DVTK rangadó következik

Atomerőmű KSC Szekszárd-DVTK rangadó következik

2017.02.03. Szombaton hazai pályán fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd az Aluinvent DVTK Miskolc együttesét. Az NB1 A-csoportos bajnokság 16. fordulóbeli találkozója 18 órától kerül megrendezésre a Szekszárd Városi Sportcsarnokban.

Három hetes bajnoki szüneten van túl az Atomerőmű KSC Szekszárd együttese, miután legutóbb Sopronban 79-53-as vereséget szenvedett. Djokics Zseljkoék a 14. fordulóban szabadnaposak voltak (a páratlan létszámú bajnoki mezőny miatt minden fordulóban pihen egy csapat), a 15. fordulóbeli CEKK-KSC találkozó pedig a ceglédiek Európa-kupa szereplése miatt került elhalasztásra.

Bálint Rékáékra ezúttal is igen fontos mérkőzés vár, hiszen szombat este a közelmúltban igen jól erősítő Diósgyőr együttesét fogadják. A KSC egy esetleges győzelemmel nagy lépést tehet a legjobb négybe jutásért, ami a klub történetének legeredményesebb alapszakaszbeli szereplését jelentené. Bár az elmúlt hetekben több játékos is küszködött kisebb sérüléssel, a DVTK ellen már mindenki bevethető lesz. A három hetes kényszerszünet alatt a lányok igyekeztek minél több új taktikai elemet begyakorolni, a mérkőzés hiányt pedig egy kecskeméti edzőmeccsel enyhítette a szakmai stáb. Reméljük, hogy a hosszabb kihagyás ellenére ismét jó hazai formát mutat majd a csapat, de ehhez ezúttal is nagy szükség lesz a szurkolók támogatására.

Az Aluinvent DVTK Miskolc eddigi idei szereplése (8 győzelem, 5 vereség) elmaradt a várakozásoktól, így kevésbé volt meglepő, hogy a klub vezetősége szezon közben változtatásokat eszközölt a játékoskeretben. A nyáron a PINKK-től érkezett Cierra Robertson-Warren-től elköszöntek, míg új igazolásként két amerikait, Samantha Prahalis-t és Tierra Ruffin-Pratt-et igazolták le. A változtatások úgy tűnik beváltak, mivel Maikel López együttese a múlt héten nagy csatában értékes győzelmet (63-64) aratott a Győr otthonában.

A miskolciak közül Tina Jovanovics (15,8 pont; 12,7 lepattanó), Ruffin-Pratt (10,0 pont), Rasheed Rita (11,8 pont) és Louella Tomlinson (8,8 pont; 6,0 lepattanó) büszkélkedhet a legjobb statisztikai mutatókkal, de rajtuk kívül Czank Tímea (8,8 pont; 4,5 gólpassz), Prahalis (9,0 pont) és Szécsi Orsolya (7,0 pont) is tíz IBM-pont felett átlagol.

nb-i-a

A mérkőző felek emlékezetes őszi mérkőzésén a KSC 51-56-os idegenbeli győzelmet aratott, a találkozó legjobb dobói Robertson-Warren (11), Szécsi (11), ill. Maja Erkic (16/6) és Eva Lisec (15) voltak.

A 2017. február 4. (szombat) 18:00-kor kezdődő Atomerőmű KSC Szekszárd – Aluinvent DVTK Miskolc (v.: Kapitány, Söjtöry, Gál) NB1 A-csoportos találkozóra szeretettel várunk minden érdeklődőt. A 16. fordulóból a PEAC-Vasas mérkőzést (75-63) már csütörtökön lejátszották, míg a BEAC-ZTE, PINKK-CEKK és Sopron-Győr összecsapások szintén szombaton kerülnek megrendezésre.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: PM REC
Read previous post:
Close