full screen background image
Keresés
2018 december 10 - hétfő
  • :
  • :

Augusz Bérlet – a Budapesti Vonósok is fellépnek Szekszárdon

Augusz Bérlet – a Budapesti Vonósok is fellépnek Szekszárdon

2015.12.02. Vígh Andrea hárfa-, Kovács Szilárd és Szamosi Szabolcs orgonaművész, a Budapesti Vonósok, valamint Sivák-Nyakas Orsolya énekművész és a Virtuózok ifjú tehetségei lépnek fel a Filharmónia Magyarország koncertsorozatán, Szekszárdon.

A négyalkalmas 2015/2016-os Augusz Bérlet előadásairól kedd délelőtt, az Agóra Művészetek Házában tartottak sajtótájékoztatót.

2018hirdetés

A sorozatot Kovács Szilárd, a Pécsi Székesegyház orgonaművésze, valamint Sivák-Nyakas Orsolya Éva Fischer Annie ösztöndíjas szoprán énekművész „Orgona és ének” című koncert nyitja december 18-án – mondta el Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezetője. Hozzátette, a koncert hangulatában illeszkedik az adventi és karácsonyi időszakhoz. Elhangzik majd például Mozart Exultate jubilate című műve is.

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján lépnek fel a Virtuózok fiatal tehetségei, vagyis Csabay Zsuzsanna Virág (fuvola), Demeniv Mihály (harmonika), Rigó Ronald (zongora) és Sándor Zoltán (hegedű). A Virtuózok az első magyarországi komolyzenei tehetségkutató verseny felfedezettjei.

Március 17-én tartják a Liszt díjas Vígh Andrea hárfaművész szólóestjét. A művész korábban olyan híres helyen is koncertezett már, mint páldául a Carnegie Hall New York-ban, de tartott már mesterkurzust a Brüsszeli Zeneakadémián is. Szamosi Szabolcs elmondta, a hárfaművész szólóestjén valódi kikapcsolódásra találhatnak a zenekedvelők.

A sorozat zárásaként május 24-én, Szamosi Szabolcs – a Filharmónia ügyvezetője – orgonaművészként is bemutatkozik a méltán világhírű Budapesti Vonósokkal tartandó közös koncertjén.

2016 szeptember 29-én Pécsett, a Kodály Központban ad koncertet a Londoni Filharmonikus Zenekar

Az ügyvezető kiemelte, a szekszárdi Agóra Művészetek Házának kiváló az akusztikája és kitűnő orgonával rendelkezik. Azt is elmondta, a Filharmónia Magyarország 18 hazai városban szervez koncertsorozatot, melyeken mintegy 30 ezer művészetkedvelő vesz részt, egyéb rendezvényeiket pedig mintegy 250 ezer diák látogatja meg majd az idei tanévben.

A Babits Mihály Kulturális Központ számára kiemelten fontos, hogy a nagy művészeti, művészi értékeket, teljesítményeket is bemutassák Szekszárdon. A rendezvényeknek nemcsak teret adnak, de más módon is támogatják a Filharmónia Magyarország munkáját – mondta el Halmai Nagy Róbert, az intézmény igazgatója.

A koncertsorozatba a későbbiekben szeretnék bevonni a helyi művészeket és fiatal tehetségeket is. Az Augusz Bérlet előadásain a szekszárdiak olyan művészekkel találkozhatnak, akikkel egyébként máshol erre nincs lehetőségük. A szekszárdi művészek számára pedig nagy élményt nyújthat az, ha világhírű művészekkel léphetnek fel  – tudatta Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.

További információért keresse a Babits Mihály Kulturális Központot

A képen Szamosi Szabolcs (balról), Halmai-Nagy Róbert, Csillagné Szánthó Polixéna és Ács Rezső a sajtótájékoztatón. Fotó: S. V. 
Read previous post:
Close