full screen background image
Keresés

2019 október 26 - szombat
  • :
  • :

A Független Szekszárdi Információs portál


Az alkotás élményét kínálják népi iparművészek vezetésével


Az alkotás élményét kínálják népi iparművészek vezetésével

|PROMÓCIÓ| Az alkotás élményét nyújtja kisebbeknek és nagyobbaknak, családoknak és baráti társaságoknak egyaránt a Csiga-Biga Mozgás- és képességfejlesztő Alapítvány újonnan kialakított játszóportája és népi fafaragást bemutató interaktív kiállítása. Az alapítvány emellett szakmai továbbképzésekre, tanfolyamokra, tréningekre is várja az érdeklődők jelentkezését. 


Megújult környezetben, különleges, valódi élményt nyújtó interaktív programkínálattal várja az óvódás- és iskolás csoportokat, gyermekes szülőket, baráti társaságokat, valamint minden érdeklődőt a Csiga-Biga Mozgás- és képességfejlesztő Alapítvány, Szekszárdon.

A Csiga-Biga Mozgás- és képességfejlesztő Alapítvány – mely programjai által a szabadidő hasznos és tartalmas eltöltését kívánja segíteni – hitvallása, hogy a hagyományápolásra való fogékonyság tudatos kialakítása rendkívül fontos. Ez által ugyanis hagyományaink értékeire, kultúránk gazdagságára irányítható a fiatalabb korosztály figyelme. Az alapítvány célja, hogy programjai által megismertesse a  magyar népi kultúra értékeit, alapot képezve a hagyományok és ezzel együtt a természeti értékek iránti fogékonyság megteremtésére.

Az idén 15 éves alapítvány a Bátaszéki út 40. szám alatt kialakított élményközpontjában berendezett tárlat és játszóház az érdeklődőket a múltba röpítve megmutatja, nagyszüleink, dédnagyszüleink gyermekkorának kézzel készült játékait. A berendezett kiállítás tematikája sok szálon kapcsolódik a Sárköz népművészetéhez.  A résztvevők nem csak nézői, de aktív részesei a programnak, melynek alkalmával kézbe vehetik a korabeli játékokat. Sőt, a szakmai iránymutatás mellett, népi iparművészek vezetésével megtartott fafaragó foglalkozásoknak hála, maguk készíthetnek egyszerű fajátékokat, használati- és dísztárgyakat, miközben megismerkednek a népi kultúrával és igazi alkotói élményhez, tudáshoz jutnak. A program szakmai hátterének garanciája, Törő György és Töttősi Attila fafaragó népi iparművész.

A nyitott kézműves műhely a szekszárdi értéktárban is szerepel, mint kulturális örökség.

Az óvódás- iskolás csoportokat, gyermekes családokat emellett az udvaron kialakított, természetesen szintén csakis fából készült, népi elemeket felvonultató játszótér és kültéri foglalkoztató tér is várja.

A program nem csak óvodai és iskolai csoportoknak, gyermekes családoknak (akár névnapi, vagy születésnapi időtöltésként), valamint baráti társaságoknak, de céges csapatépítő tréningek résztvevőinek, illetve turistáknak is kiváló lehetőséget kínál az élménydús időtöltésre.

A kudarcmentes, sikeres óvodai, iskolai évekért 

Az új helyszínen az alapítvány eddigi tevékenységei is folyamatosan hozzáférhetők. A szervezet fejlesztő központjának tapasztalt szakemberei családias, esztétikus, jól felszerelt környezetben várják a gyermekeket és szüleiket. A foglalkozások során többféle terápiás módszer alkalmazásával teremtik meg a gyermekek optimális fejlődéséhez szükséges feltételeket. Lényeges, hogy gyermekkorban nagy hangsúlyt fektessünk a mozgásfejlesztésre, képességfejlesztésre, egészséges életmód iránti igény  kialakítására, hiszen prevencióval, tudatos fejlesztéssel számos későbbi probléma megelőzhető.

Az általuk megtartott foglalkozások során a gyermekek optimális fejlődéséhez szükséges feltételek megteremtéséhez többféle terápiás módszer alkalmazásával nyílik lehetőség.

Az alapítvány tevékenységi körébe tartozik a képességvizsgálat és a korai fejlesztés, a pszichológiai tanácsadás-terápia, a mozgásterápia, és vitamintorna, a logopédiai, illetve a komplex iskola előkészítő, kutyás terápia foglalkozások és csapatépítő tréningek terápiás kutyákkal, továbbképzések, tréningek, tanfolyamok megtartása.

Élményterápia-interaktív kutyás játszóház

Örömet szerez, élményt jelent és fejleszt a kutyával támogatott program. A foglalkozásokon résztvevő kutyák a Magyar Terápiás és Segítőkutyás Szövetség Egyesület által kiadott igazolvánnyal  és érvényes állategészségügyi igazolással rendelkeznek.

A szakemberek által vezetett kutyás terápiát az alapítvány akadályozottság specifikus módon, az életkori sajátosságok figyelembe vételével,  mint pedagógiai, gyógypedagógiai módszer, szabadidős, játszóházi program részeként biztosítja mind gyermekek mind pedig felnőttek számára.

A programokon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges!

Elérhetőség
Tel.: 
E-mail: 
Honlap: www.csigabigaalapitvany.hu
Facebook:
Cím: 7100 Szekszárd, Bátaszéki u. 40.
GPS:

A népi fafaragást bemutató interaktív kiállítás és játszóporta kialakítása a TOP-6.1.4-16-SE2-2017-00002 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

Csiga-Biga Mozgás- és képességfejlesztő Alapítvány fafaragás


ElőzőSzomorú EDWARD Nap Tolna megyében KövetkezőNőtt a természetes fogyás az év első hét hónapjábanRead previous post:
Nőtt a természetes fogyás az év első hét hónapjában

2019.09.29....

Magyarországon sportos gyermeket szeretnének a szülők

2019.09.29....

Close