full screen background image
Keresés
2018 december 10 - hétfő
  • :
  • :

Az E.ON a szolgáltatója? Kattintson és olvassa el!

Az E.ON a szolgáltatója? Kattintson és olvassa el!

2015.12.07. Mint ismeretes, 2016 január 1-jével az E.ON Energiaszolgáltató Kft. egyetemes piacon kiszolgált földgázfogyasztó ügyfélkörét a FŐGÁZ Zrt. veszi át. A zavartalan átadás-átvételi folyamat és az ügyfeleknek is fontos pontos elszámolás érdekében a szolgáltató kéri gáz egyetemes ügyfeleit, hogy decemberben diktálják be gázmérő állásukat.

2018hirdetés

Az E.ON Energiaszolgáltató Kft. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyásával, 2016. január elsejétől megszünteti az egyetemes földgázszolgáltatói tevékenységét, ügyfeleit ezt követően a FŐGÁZ Zrt. látja el.

A 2016. januárban elkészülő végszámla becsült mérőállás alapján, 2015. december 31-i fordulónappal kerül kiállításra. A pontos elszámolás érdekében, és hogy a becsült mérőállás minél inkább megközelítse az átadás időpontjának tényleges mérőállását, a szolgáltató arra kéri fogyasztóit, hogy diktálós ügyfelei a megszokott módon és időben, míg részszámlás ügyfelei 2015. december 1-31 közötti időszakban rögzítsék mérőállásukat a cikk végén található elérhetőségek egyikén.

A szolgáltatóváltást követően, 2016. januártól a számlákkal, mérőállás bejelentéssel, ügyfélváltozással kapcsolatban a FŐGÁZ Zrt.-t kell keresniük az érintetteknek, elérhetőségeiről a www.fogaz.hu oldalon tájékozódhatnak – hívja fel az ügyelek figyelmét az E.ON.

A korábbi E.ON Energiaszolgáltató Kft. által kibocsátott számlákkal, hátralékkal kapcsolatban továbbra is az E.ON Ügyfélszolgálatot kell keresni. Az E.ON, valamint a MAGÁZ földgáz elosztási területen vételező fogyasztók továbbra is kapcsolatban maradnak az E.ON társaságcsoport és a MAGÁZ munkatársaival, hiszen a területileg illetékes hálózati földgázelosztók továbbra is az E.ON helyi leányvállalatai, valamint a MAGÁZ. Ezek a cégek végzik többek között a hálózat karbantartását, fejlesztését, a hibaelhárítást, illetve a mérőórákhoz kapcsolódó egyéb feladatokat, mint például az éves mérőóra leolvasást és a mérőcserét is.

A régi és az új szolgáltató szorosan együttműködik az ügyfelekre vonatkozó adatok, információk átadásában, melynek folyamata automatikus és jogilag szabályozott. Az átadás-átvételi folyamat a szolgáltatás minőségét, zavartalanságát és folyamatosságát nem befolyásolja, mérőcsere nem történik. Az E.ON Energiaszolgáltató Kft. ügyfeleinek földgáz egyetemes szolgáltatási szerződései automatikusan megszűnnek, míg az új szolgáltatóval a szerződés az átadás időpontjában a törvény erejénél fogva létrejön, ahhoz új szerződés megkötésére nincs szükség.

A szolgáltatóváltás nem érinti az E.ON csoport árampiaci ügyfeleit (sem a lakosságit, sem a versenypiacit), illetve nem érinti a gáz versenypiaci ügyfeleit sem, számukra a vállalatcsoport az eddigiek szerint biztosítja a szolgáltatást.

Mérőállás rögzítése

E.ON elosztási területen vételező ügyfelek

Online ügyfélszolgálaton: regisztrációt követően a www.eon.hu/ugyintezes oldalon a Mérőállás/mérőállás rögzítése menüpontban

Vezetékes telefonról: a 06 80/ 210 211 ingyenes telefonszámon

SMS-ben: a 06 30/ 3444 999 telefonszámon

MAGÁZ elosztási területen vételező ügyfelek

Online: www.magaz.hu/meroallas-bejelentes/

Telefonon: a 06 40/ 200 752 telefonszámon

SMS-ben: a 06 30/ 2282 287 telefonszámon

További információ a www.eon.hu\szolgaltatovaltas oldalon – kattintson!

Ne feledje el leolvasni a gázóráját. A kép illusztráció
Read previous post:
Close