full screen background image
Keresés
2021 június 15 - kedd
  • :
  • :

Az egész ország területére figyelmeztető jelzéseket adott ki az OMSZ!

Az egész ország területére figyelmeztető jelzéseket adott ki az OMSZ!

2019.07.12. Elsőfokú figyelmeztető jelzéseket adott ki az egész ország területére szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az OMSZ elsőfokú figyelmeztető jelzése szerint zivatarok alakulhatnak ki. Mint írták, az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat. A másik kiadott elsőfokú figyelmeztető jelzés szerint felhőszakadás várható, intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.07.13. szombat éjfélig

Péntek délután, este főként a Dunántúl nyugati és északi részén alakulhat ki helyenként zivatar, melyhez intenzív csapadék, néhol viharos (60-70 km/h feletti) szél, jégeső is társulhat.

Szombatra virradó éjszaka, illetve főként hajnaltól a Dunántúlon egy záporos, zivataros csapadékrendszer várható, mely fokozatosan kelet felé helyeződik. Szombaton napközben a záporok mellett több helyen várható zivatar is, helyenként felhőszakadással (rövid idő alatt 20-40 mm csapadékkal), néhol 60-70 km/h-t meghaladó széllel és jégesővel. Intenzívebb zivatarokra nagyobb eséllyel a Dél-Dunántúlon számíthatunk, északon, északkeleten ugyanakkor a telítettebb légállapot és a záporok, zivatarok lassabb áthelyeződése miatt jobb esély mutatkozik a lokális nagyobb mennyiségű csapadékra, felhőszakadásra.

Fotó: Retkes Tamás
Read previous post:
Close