full screen background image
Keresés
2019 augusztus 7 - szerda
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Az egyik legjobb szezont zárja a Szekszárdi Családbarát strand- és Élményfürdő

Az egyik legjobb szezont zárja a Szekszárdi Családbarát strand- és Élményfürdő

2017.09.01. Megnyitása óta az egyik legjobb szezont zárja az idén a Szekszárdi Családbarát strand- és Élményfürdő, mely vasárnap zárja kapuit.

A szekszárdi élményfürdő a 2017-es fürdőszezonban több mint 80 ezer vendéget fogadott. A magas látogatószám a napsütéses nyári időjárás mellett a strandfürdő által kínált új szolgáltatásoknak – mint például az árnyékos területek növelése – is köszönhető – mondta el Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a helyszínen péntek délután.

A városvezető kiemelte, az élményfürdő egyre népszerűbb a szekszárdiak körében. A több mint 80 ezer látogató 55 százaléka érkezett Szekszárdról, a vendégek 45 százaléka pedig vidékékről jött. Sok vendég kereste fel a nyári hőségben felfrissülést kínáló létesítményt Bajáról és Kalocsáról is, de sok vendég érkezett Budapestről, sőt még az ország távolabbi részeiből is – tette hozzá a polgármester.

Ács Rezső tudatta, a nagycsaládosok részére is igyekeztek kedvezni. Minden olyan szekszárdi család, mely legalább három gyermeket nevel az évben egyszer egy napra a vendégük lehetett. A mintegy négyszáz meghívottnak nemcsak a belépőjegyért nem kellett fizetnie, de egy ételre és italra is vendégül látták őket. Emellett a határ mellett szolgálatot teljesítő rendőrök és az országos tanulmányi versenyeken kimagasló helyezést elért diákok is ajándék belépőjegyet kaptak a várostól.

Kiemelte, a város ezzel azt kívánja üzenni, hogy nemcsak profitszerzésre törekednek a fürdő üzemeltetésekor, hanem a városért erőfeszítéseket tevők fáradozásait is elismerik.

Csillag Balázs, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. vezetője arról szólt, hogy az idei rendezvénynaptár megtervezésekor fontos szempont volt, hogy minden korcsoportnak kínáljanak programot. Ennek részeként a vendégek nagy LED falon követhették a medencékből is a három héten át zajló vizes világbajnokság mérkőzéseit és a felvételi ponthatárok kihirdetése napján az idén is megtartották a Pont ott partyt. Az országos Fürdő Napok keretében szervezték meg a háromnapos Strandék Éjszakája rendezvényt. A fiatalokat és időseket egyaránt megszólító programsorozat végig teltházzal zajlott.

Emellett háromszor tartottak strandröplabda bajnokságot, melyek mindegyikén több mint száz versenyző mérette meg magát. A nyári napközi jelleggel megtartott táborok, melyekből ebben az évben összesen hatot tartottak, mind beteltek, így összesen mintegy 180 diák lelt tartalmas programra. Az iskolások nemcsak a fürdő területén töltötték napjaikat, de megismerkedhettek a város területén elérhető sportolási lehetőségekkel, sőt a kajakozást is kipróbálhatták Tolnán, illetve a Pécsnél található Mecsek extrém Parkban is jártak.

Az élményfürdő az Év fürdője versenyben, az év feltörekvő fürdője kategóriában is indult. A végeredmény csak a jövő héten lát napvilágot, de az utolsó nyilvánosan is elérhető állás szerint (augusztus 24.) a strand a tíz legtöbb szavazatot elért létesítmény között szerepelt.

A közeljövőről szólva Csillag Balázs arról tájékoztatott, hogy hamarosan nekilátnak az őszi, téli és tavaszi szezonban úszáslehetőséget kínáló medence sátorral történő lefedésének. Az úszni vágyókat szeptember 18-tól, reggel 6 órától fogadják majd. Az uszoda minden hétköznap 6 és 17 óra között, illetve hétvégente, 6 óra és 19 óra között fogadja majd a látogatókat, és az idén is elérhető lesz a szauna.

További információk a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő honlapján – kattintson!

A képen Ács Rezső (b) és Csillag Balázs. Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap


ElőzőCSIRIBIRI – Halász Judit koncert KövetkezőSétálj, gyalogolj, bringázz velünk – Irodalmi séta a régi Babits-tanyához


Read previous post:
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk – Irodalmi séta a régi Babits-tanyához

2017....

Süsü és barátai: Életre kelt mesehősök

2017....

Close