full screen background image
Keresés
2020 július 7 - kedd
  • :
  • :

Az „életben maradásért” harcol a KSC Szekszárd

Az „életben maradásért” harcol a KSC Szekszárd

2018.05.02. Csütörtökön 20 órától a Szekszárd Városi Sportcsarnok ad otthont a bajnoki döntő párharc harmadik mérkőzésének az Atomerőmű KSC Szekszárd és a Sopron Basket között. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Nem sikerült vasárnap egyenlítenie az Atomerőmű KSC Szekszárdnak, miután a Sopron Basketotthonában tizenöt pontos vereséget szenvedett. Pedig a második negyed jó hajrájának köszönhetően a félidőben még 25-26-ra Djokics Zseljko csapata vezetett, innentől azonban a Sopron átvette az irányítást, és végül sima győzelmet aratott. A Szekszárd az első mérkőzéshez hasonlóan sajnos ezúttal is gyenge támadójátékot produkált, a hazaiak 62 százalékos dobásmutatójával szemben mindössze 31 százalékkal értékesítette a kétpontosokat. A soproni oldalon Turner Yvonne (20/12 pont, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés), Alekszandra Crvendakics (15/6 pont, 9 lepattanó) és Tina Jovanovics (8 pont, 9 lepattanó), míg a vendégeknél Erica McCall (11 pont, 7 lepattanó) és Teja Oblak (12/3 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) nyújtotta a legjobb teljesítményt.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban tehát már 2-0-ra vezet a bajnoki címvédő és Euroliga-ezüstérmes, azonban a harmadik mérkőzés újra Szekszárdon kerül megrendezésre, ahol a csapat – a fantasztikus szekszárdi szurkolók támogatásával – megpróbálja életben tartani bajnoki esélyeit. A feladat most sem lesz egyszerű, de szakvezetés szerint most az a legfontosabb, hogy a játékosok újra elhiggyék, az alapszakaszhoz és a kupadöntőhöz hasonlóan ezúttal is legyőzhetik neves ellenfelüket. A találkozó végkimenetelétől függetlenül csütörtökön mindenesetre ismét kosárünnep lesz Szekszárdon, a város apraja-nagyja a szűkössé vált Szekszárd Városi Sportcsarnok lelátóin, illetve a Garay téren felállított kivetítőn szurkol majd a lányokért.

Visszatekintve a múltra, vajon ki gondolta volna, hogy a 2014. őszén megválasztott, Némedi Pétervezette új elnökség, illetve Szabó Noémi szakmai- és Szabó Gergő klubigazgatói szerepvállalása micsoda markáns változást hoz a klub életébe? Az egyesület működésének és gazdálkodásának új alapra helyezését követően, Djokics Zseljko érkezésével a sportszakmai munka is teljesen más szintre lépett, aminek köszönhetően az elmúlt szezonban a KSC története során először megnyerte az alapszakaszt és végül fényesen csillogó ezüstéremmel zárta a bajnokságot.

A fejlődés az idei évben talán még markánsabb volt, hiszen az alapszakasz megnyerése és a döntőbe jutás mellett a KSC Magyar Kupát nyert, illetve kilépett a nemzetközi kupaporondra is, ahol fantasztikus eredményt elérve az Európa-kupa rájátszásának harmadik (!) köréig jutott. Az idei szezonban számtalan hasznos tapasztalat szereztünk, a győzelmek mellett a Montpellier, a Ragusa vagy a Hatay elleni vereségekből is rengeteget tanultunk, míg eközben olyan felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk, mint a kupadöntő, a Győr ötszöri legyőzése, az első Lauberben szerzett siker vagy a wroclawi csoda. Az év során a fiatal játékosok a sok-sok éles játékpercnek köszönhetően hatalmas fejlődésen mentek keresztül, Gereben Lívia előretörésének köszönhetően például Maja Erkic szezon közi elvesztése sem törte meg a csapat lendületét.

Nincs tehát kipukkadt lufi, hiszen a klubvezetés igyekszik fokozatosan elérhető célokat kitűzni, és bár idén már kétszer is sikerült legyőzni a Sopront, jelenleg még semmiképpen sem elvárás Európa második legjobb klubcsapatának a kiejtése. A csapat mindezek ellenére csütörtökön az utolsó másodpercig harcolni fog, amihez a lelkes szurkolóink most is nagy segítséget nyújthatnak.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd – Sopron Basket (v.: Papp, Győrffy, Praksch) bajnoki döntő összecsapás vasárnap 20 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.
Ezúton is kérjük szurkolóinkat, hogy az egységes megjelenés érdekében – lehetőségük szerint – fehér színű felsőruházatban érkezzenek a találkozóra, és a közelmúlt eseményei ellenére sportszerűen fogadják a vendég játékosokat.

RÁJÁTSZÁS EGYENES ÁGI MÉRKŐZÉSEK

Döntő:
Atomerőmű KSC Szekszárd (1.) – Sopron Basket (2.), állás: 0-2

Elődöntők:
Atomerőmű KSC Szekszárd (1.) – ZTE Női Kosárlabda Klub (4.), végeredmény: 2-0
Sopron Basket (2.) – CMB CARGO UNI Győr (3.), végeredmény: 2-0

Negyeddöntők:
Atomerőmű KSC Szekszárd (1.) – PINKK-Pécsi 424 (8.), végeredmény: 2-0
Sopron Basket (2.) – PEAC-Pécs (7.), végeredmény: 2-0
CMB CARGO UNI Győr (3.) – VBW CEKK Cegléd (6.), végeredmény: 2-0
ZTE Női Kosárlabda Klub (4.) – Aluinvent DVTK Miskolc (5.), végeredmény: 2-1

RÁJÁTSZÁS VIGASZÁGI MÉRKŐZÉSEK

Rájátszás az 3. helyért:
CMB CARGO UNI Győr (3.) – ZTE Női Kosárlabda Klub (4.), végeredmény: 2-0

Rájátszás az 5. helyért:
Aluinvent DVTK Miskolc (5.) – VBW CEKK Cegléd (6.), végeredmény: 0-2

Rájátszás az 7. helyért:
PEAC-Pécs (7.) – PINKK-Pécsi 424 (8.), végeredmény: 2-0

Rájátszás az 5-8. helyért:
Aluinvent DVTK Miskolc (5.) – PINKK-Pécsi 424 (8.), végeredmény: 2-0
VBW CEKK Cegléd (6.) – PEAC-Pécs (7.), végeredmény: 2-0

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: PM REC. Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap