full screen background image
Keresés
2020 november 26 - csütörtök
  • :
  • :

Az emlékezés virágait és mécseseit helyezték el Boda Vilmos és Csöglei István sírjánál

Az emlékezés virágait és mécseseit helyezték el Boda Vilmos és Csöglei István sírjánál

2018.11.02. Halottak napja alkalmából az emlékezés és tisztelet virágait és mécseseit helyezte el a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség állománya csütörtökön Boda Vilmos és Csöglei István sírjánál Szekszárdon, az alsóvárosi temetőben.

Szekszárdon 1873-ban, az országban ötödikként alakult meg a Szegzárdi Önkéntes Tornász és Tűzoltó Egylet, melynek első parancsnoka mintegy negyven éven át dr. Boda Vilmos volt, akiről az 1953-ban épült szekszárdi laktanya később a nevét is kapta. Két évvel ezelőtt a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Szekszárdi Önkéntes Tűzoltó, Hagyományőrző és Sport Egyesület kezdeményezésére emléktáblát avatott a néhai parancsnok végső nyughelyén, valamint a tűzoltó emlékhely is Boda Vilmos nevét viseli.

Csöglei Istvánnak az élete volt a tűzoltóság. Számos publikációja jelent meg, kutatta a tűzoltóságok történetét. Megírta a paksi, a tamási, a dunaföldvári, a dombóvári, a faddi, a tolnai, a zombai önkéntes tűzoltó egyesületek, az Atomerőmű Tűzoltóság, a Tolna Megyei Tűzoltószövetség 100 éves történetét, de megjelentek életrajzi művei is. Nevéhez kötődik a Bonyhádi Tűzoltó Múzeum létrehozása, de részt vett a Magyar Tűzoltó Szövetség újjáalakításában is. Volt városi parancsnok Szekszárdon, valamint 1965-től 1986. augusztus 30-án történt nyugdíjba vonulásáig a megyei parancsnok-helyettesi beosztást töltötte be. Pista bácsitól 2016 júniusában vettünk végső búcsút.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close