full screen background image
Keresés
2019 december 30 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Az erőszakmentes kommunikációról tanulhattak Szekszárdon

Az erőszakmentes kommunikációról tanulhattak Szekszárdon

2017.11.07. Az erőszakmentes kommunikációról hallhattak a résztvevők a Waldorf iskola által nemrég megtartott szekszárdi workshopon.

Egy anekdota szerint a feleség egy szép napon azt mondta a férjének: „Szerintem túl sok időt töltesz a munkahelyeden.” A férj másnap korábban fejezte be a munkát – és beiratkozott egy golfklubba. Ezzel a kis történettel nyitotta meg Strasser Kata azt az Erőszakmentes Kommunikáció (EMK) workshopot, amelyet a Waldorf Iskola szervezett meg a Védőháló a családokért pályázat keretein belül, október végén.

Ismerősek Önnek is ezek a kommunikációs félreértések?

A workshop résztvevői ilyen és hasonló helyzetekről tanulhattak. Aki részt vett, azt nemcsak az új kommunikációs gyakorlat megismerése motiválta, hanem a szabadideje minőségi eltöltése is. Volt, aki a saját életében is jobban, kevesebb konfliktussal szeretett volna kommunikálni és ezért jött el.

Strasser Kata tartotta a foglalkozást.

A csoport tagjai megismerkedtek a mindennapokban gyakran használt, erőszakos sakál- és a szelíd zsiráf-kommunikációs nyelvvel, ennek előnyeivel és használati lehetőségeivel. Megtanulták, hogyan különítsék el egymástól a beszédben megjelenő szükségletet, érzést és véleményt. Ennek köszönhetően hogyan kommunikáljanak úgy, hogy kifejezzék a saját szükségleteiket, vagy fel tudják mérni a másik fél szükségleteit és ezáltal megszűnjenek a félreértések.

A workshopon nemcsak elméleti ismereteket is kaptak, hanem gyakorlásra is lehetőségük volt, így kipróbálhatták magukat és az új, hatékonyabb kommunikációs módszert. Jó volt a hangulat, jó volt a társaság és jó kapcsolatok is kiépültek az ebédszünetben.

A szervezők felmérték a résztvevők elégedettségét is, a válaszadók 1-től 6-ig terjedő skálán a helyszín kényelmességét átlagosan 5,67-re értékelték, összességében pedig 4,88-ra voltak elégedettek a teljes workshoppal. Ezért nagy részük folytatja a második alkalommal, november 25.-én megtartandó ingyenes workshopon, melyre még várják a jelentkezőket.

Bővebb információ és jelentkezés a www.tulokimre.hu oldalon – kattintson!

Kapcsolódó anyag:
Pároknak és családoknak tartanak ingyenes workshopokat Szekszárdon

 

 


kommunikáció
Előző65 év felettieknek indítanak programot az alapszintű digitális írástudás ingyenes elsajátítására


Read previous post:
Close