full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Az „Év borászai” tartanak kóstolót a Boregyetemen

Az „Év borászai” tartanak kóstolót a Boregyetemen

2015.10.19. A Szekszárdi Borvidék „Év borászai” mutatkoznak be a Borkultúra Szabadegyetem 2105/2016-os szemeszterének első borkóstolós előadásán szerdán, a PTE KPVK-n.

Húzós nevek fémjelzik a „Boregyetem” soron következő szemeszterének első előadását, melyet „Az év borászai Szekszárdról” címmel rendeznek meg. Az est házigazdája dr. Horváth Béla dékán lesz, de az „Év borásza” címet elnyert borászok személyesen is tartanak előadást.

Dúzsi Tamás, Takler Ferenc, Vesztergombi Ferenc és Vida Péter három-három borát mutatja majd be. Összesen tizenkét féle bort lehet majd tehát megkóstolni. A felhozatalban rozék és testes vörösborok is helyet kapnak, minden borász a saját stílusát tükröző borokkal készül a kóstolóra – mondta el a Kadarka.net net-nek Vas-Guld Zsuzsanna szervező. Hozzátette, mintegy száz vendéget várnak.

A programokra az idén is előre kell regisztrálni, a szerdai alkalomra szóló regisztrációs időszak vasárnap este lezárult. A következő előadást november 25-én tartják Rizlingek Németországból – Ludwigshafen címmel.

Vas-Guld Zsuzsanna szervező elmondta, a minőségi borok és a borkultúra rajongóit – a szerdaival együtt – összesen hat alkalommal várják a a 2015/2016-os szemeszterben. A Boregyetem 2009-ben indult, ez lesz a hatodik szemeszter, a szerdai pedig a 62. előadás. Az idei tematikát az eddigi tapasztalatok alapján, a legnépszerűbbnek ítélt előadások nyomán állították össze. A belépőjegyek ára nem változott.

A Borkultúra Szabadegyetem 2015/2016-os szemeszterének programjairól bővebben itt olvashat – kattintson!

Korábbi tudósításaink a Boregyetemről
„Olyan, mint a jó feleség”
Harc alatt nemesednek a bikavérek
Olaszrizling: nem olasz, de nem is rizling
Read previous post:
Close