full screen background image
Keresés
2021 június 12 - szombat
  • :
  • :

Az év borászata lett a Heimann Családi Birtok

Az év borászata lett a Heimann Családi Birtok

2015.11.22. A szekszárdi Heimann Családi Birtok lett „Az év borászata” a Gault&Millau 2016-os kiadásában.

A Heimann Családi Birtokról a könyvben szereplő bemutatóban a következőt írják:

Azon kevés magyar pincék körébe tartozik, amelyeknél a kiváló ár-érték arányú borok mögött tudatosan felépített, de kísérletezésnek is teret adó termékportfólió, az átgondolt marketingstratégia és a nemzedékeken átívelő vállalkozásépítés már-már teljes harmóniában van. Etalon a borvidéken és etalon a magyar borászatok között. A pince- alap és csúcsborai is jó vételnek számítanak, és mindig megbízható a minőségük.

Az elismert gasztronómiai útikalauz szerkesztői minden évben több címet is kiosztanak. Az év borászata díj – melyet idén a Heimann Családi Birtok kapott – mellett megválasztják például „Az év éttermét” és „A vidék éttermét” is. A Gault&Millau Magyarország 2016-os kötete több mint 220 hazai étterem és több mint félezer bor tesztjét tartalmazza, emellett több mint 170 borászatot és több mint 230 szállodát is értékel.

A 2016-os év étterme az Alabárdos, az év konyhafőnöke: Lőrincz György (Babel), Az év étteremtulajdonosa elismerést Pintér Katalin (Gerbaud, Onyx, Émile) kapta. Az év felfedezettje a St. Andrea Wine & Gourmet Bar, az év kisvendéglője a Fricska Gasztropub,  A vidék étterme az Anyukám mondta (Encs), Az Alternatív vendéglátás díjat a Séf utcája és a Buja disznó(k) kapta.

A képen Heimann Zoltán (jobbról) és Heimann Ágnes Fotó: gaultmillau.hu

A Gault&Millau honlapja – kattintson!
Read previous post:
Close