full screen background image
Keresés
2019 november 2 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Az év bortermelője 2015: Mészáros Pál a jelöltek között

Az év bortermelője 2015: Mészáros Pál a jelöltek között

2015.11.10. A szekszárdi Mészáros Pál is esélyes arra, hogy elnyerje idén „Az év bortermelője” kitüntető címet.

Hazánk legrégebbi és legrangosabb borszakmai elismerését idén adja át 25. alkalommal a Magyar Bor Akadémia. A rangos díjra számtalan borász, szakmabeli, étteremvezető, sommelier és chef küldte el jelölését. A Magyar Bor Akadémia idén is  kiválasztott 450 jelölőt, akiknek névre szóló felkérést küldtek. A jelölésre felkérteknek – az elmúlt éveben bevezetett rendszer szerint – idén is 3-3 bortermelő ajánlására volt lehetőségük.

Az idén a díj korábbi győztesei is lehetőséget kaptak arra, hogy egy személyt közösen juttassanak a címre jelöltek közé. A negyed évszázados megmérettetés történetében idén először holtverseny alakult ki. Ezért a megszokottal szemben nem öten, hanem hatan esélyesek a megtisztelő címre.

A jelöltek november 20-án személyesen is bemutatkoznak a Borest a Bor Akadémián című nyilvános rendezvényen, melyet a Városligetben található Vajdahunyadvárban tartanak. A ünnepélyes eredményhirdetést december 4-én tartják a Budavári Fortuna Étteremben.

A Mészáros Pál Borház és Pince már számtalanszor nyert díjat rangos hazai és nemzetközi versenyeken. Az idén a Vinagora borversenyen a pincészet négy borát is aranyéremmel díjazták. A Magyar Bormustrán egy nagy aranyat, három aranyérmet és három ezüstérmet szerzett a szekszárdi borászat. A Mészáros Pince így a legjobb kékfrankosért járó díj mellett a legeredményesebb pincészetnek járó elismerést is megszerezte.

Tavaly is egy szekszárdi borászt, Dúzsi Tamást választották meg „Az év bortermelőjének”. Ha idén is Szekszárdra kerülne a díj, az valóban hatalmas elismerés volna az egész borvidék számára.

A fotón Mészáros Pál (jobbról), és Mészáros Péter

Az Év bortermelője 2015 – a jelöltek névsora betűrendben:

Borbély Tamás – Badacsonyi borvidék
Jásdi István – Balatonfüred-Csopaki borvidék
Koch Csaba – Hajós-Bajai borvidék
Mészáros Pál – Szekszárdi borvidék
Szőke Mátyás – Mátrai borvidék
Szöllősi Mihály – Neszmélyi borvidék

A jelölők listáját itt találja – kattintson!

Borest a Bor Akadémián – kattintson!

Forrás: magyarborakademia.hu


ElőzőFelkészülten várja a téli szezont az Alisca Terra


Read previous post:
Close