full screen background image
Keresés
2021 június 13 - vasárnap
  • :
  • :

Az „Év Bortermelőjével” készített riportot az Echo TV Szekszárdon

Az „Év Bortermelőjével” készített riportot az Echo TV Szekszárdon

2016.12.18. Szekszárdon járt az Echo Televízió stábja, mely Mészáros Pállal beszélgetett abból az alkalomból, hogy a borász elnyerte az „Év Bortermelője Magyarországon 2016.” díjat.

Az Echo TV stábja a Mészáros család Kossuth Lajos utcai borházánál és az ugyanott található 250 éves pincében beszélgetett Mészáros Pállal a pincészetről, a szekszárdi borokról és arról, hogyan lett borász. A riportban természetesen szóba került a kadarka, így a borász által jegyzett „Mészi Kadarka” és a bikavér is. Az is elhangzott, hogy utóbbi elnevezést Garay János szekszárdi költőnek köszönhetjük.

Mészáros Pál többek között azt is elmondta, hogy bár a város a borturizmusáról híres, a kultúrához is ezer szállal kötődik. Szekszárdon ugyanis több olyan közismert költő, Garay János mellett például Babits Mihály, vagy éppen Baka István született, akik műveikben sokszor írtak a szekszárdi borról. A műsorban ugyancsak megszólal Mészáros Pál fia, a szintén borász Mészáros Péter is.

Mészáros Pált egyébként éppen a héten köszöntött Ács Rezső Polgármester szintén abból a borász elnyerte az „Év Bortermelője Magyarországon 2016.” díjat – kattintson!

Mészáros Pál nyerte el a 2016-os Év Bortermelője Magyarországon díjat – kattintson!

A képen Mészáros Pál. Archív fotó: Kadarka.net




Read previous post:
Close