full screen background image
Keresés
2021 június 13 - vasárnap
  • :
  • :

Az év utolsó hazai bajnokija következik

Az év utolsó hazai bajnokija következik

2016.12.02. Az NB1 A-csoportos bajnokság 9. fordulója keretében az Atomerőmű KSC Szekszárd a PINKK-Pécsi 424 csapatát fogadja a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A szombat 18 órakor kezdődő találkozón az Országos Mentőszolgálattal együttműködve a klub plüssmackókat gyűjt beteg gyerekeknek.

A nemzeti csapat Európa bajnoki selejtezői miatt november második felében három hetes szünet volt a bajnokságban. Ezen időszak alatt Stefan Svitek csapata először Pécsen Portugáliát verte (68-44), majd pedig Pöstyén Szlovákia ellen aratott értékes győzelmet (49-68) – a két sikernek köszönhetően Magyarország kvalifikálta magát a 2017-es csehországi EB-re. Az elmúlt hetekben a KSC-s játékosok közül Mansaré Manty, illetve a szlovén színekben szintén EB-kvalifikáló Eva Lisec és Maja Erkic volt nemzeti csapatnál érdekelt.

A válogatott hiányzók ellenére az Atomerőmű KSC Szekszárd kemény munkával és több férfi csapat (Bonyhád, Paks) elleni felkészülési mérkőzéssel készült az elkövetkezendő, PINKK elleni bajnoki mérkőzésre. Tekintettel arra, hogy a szombati bajnoki lesz az utolsó 2016. évi hazai találkozója a KSC-nek, a lányok mindenképpen győzelemmel szeretnének kellemes ünnepeket kívánni a hétről-hétre egyre nagyobb létszámú nézőközönségnek.

Az elmúlt szezon bronzérmesénél, a PINKK-Pécsi 424-nél – a korábbi évekhez hasonlóan – idén nyáron is nagy volt a jövés-menés: nyolc játékos távozott – Elina Babkina, Binta Drammeh (Sopron), Chantelle Handy, Laczi Edit, Nagy Dorottya (külföld), Oros Laura, Cierra Robertson-Warren (DVTK), Jelena Vucsetics -, míg erősítésként kilenc új érkező – Benke Sára (PEAC), Bozóki Bettina (PEAC), Czinder Adrienn (Szombathely), Nevena Markovics, Martonosi Zita (külföld), Séra Nikolett (PEAC), Szabó Dóra (Cegléd), Talia Walton és Aaliyah Whiteside – leigazolását jelentették be.

Bár a PINKK 2012. óta (!) első ízben játszhat pécsi hazai pályán, a nyáron kinevezett vezetőedzőnek, Laczka Miklósnak nem sikerült az elmúlt évi eredményességet folytatnia: a csapat az eddig lejátszott hét mérkőzése alatt még nem szerzett győzelmet. A sikertelenség miatt november végén a klubvezetés Halmai Gábor személyében új vezetőedzőt nevezett ki, míg a játékoskeret illetően Whiteside helyére a szlovén Katarina Risticet igazolták le. A pécsiek helyzetét nehezíti, hogy az amerikai Walton térdsérülés miatt idén még nem léphetett pályára.

Az egyéni statisztikákat illetően a szerb Markovics (8,7 pont; 5,9 lepattanó), továbbá Ristic (10,3 pont; 3,3 gólpassz) és Ruják Nóra (5,5 pont; 2,8 gólpassz) átlagol tíz IBM-pont felett. Bár a mérkőző felek idén még nem játszottak egymással, a szekszárdi szurkolók a XLVII. Sió Kupán már találkozhattak a Sarok Nikolettékkel.

A szombat 18:00-kor kezdődő Atomerőmű KSC Szekszárd – PINKK-Pécsi 424 (v.: Gorka, Radnóti, Varga) NB1 A-csoportos találkozóra szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Plüssmackó gyűjtés beteg gyerekeknek

A „Minden mentőben legyen egy plüssmackó” program keretében, az Országos Mentőszolgálattal együttműködve a klub plüssállatokat gyűjt a mentőautókban szállított gyermekek részére.

omsz

Kérik szurkolóikat, segítsék a klubbal együtt ezt a jótékonysági akciót! Hozzanak magukkal a 2016. december 3-án (szombaton) 18 órakor kezdődő PINKK elleni meccsre minél több plüssjátékot, amit a találkozó előtt, a bemutatásnál a helyszíni műsorközlő felszólítására egyszerre dobjanak majd be a pályára, mert szereténk egy szép, látványos fotón megörökíteni ezt a kedves gesztust.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: PM REC
Read previous post:
Close