full screen background image
Keresés
2021 május 12 - szerda
  • :
  • :

Az év végére elkészülhet az új ügyeleti központ Szekszárdon

Az év végére elkészülhet az új ügyeleti központ Szekszárdon

2020.06.25. Ütemterv szerint halad az Ybl Miklós utcai egykori BM klub ügyeleti központtá történő alakítása.

A februárban megkezdett munka készültségi szintje jelenleg 23 százalék – tájékoztatott Ács Rezső a csütörtök délelőtti helyszíni bejárás alkalmával. A polgármester hozzátette, ez egy olyan beruházás, amit az Éljen Szekszárdnak (ÉSZ) nem sikerült megakadályoznia. Mint fogalmazott, amennyiben a közgyűlés nem akadályozza a beruházást, úgy a kivitelezés határidőre, 2021 februárban befejeződhet. Az ezt követő próbaüzem lezárultával tavasszal átadhatják az épületet.

Ács Rezső szavai szerint az épület ügyeleti központtá történő átalakításával egy régóta üresen álló épületnek sikerült új és hasznos funkciót találni. Megjegyezte, a Wesselényi utcában álló volt SZÜV épületét a szakképzésben szeretnék hasznosítani.

A városvezető emlékeztetett, az összesen 1700 négyzetméter területű épületben egy felnőtt és egy gyermek háziorvosi ügyelet, egy gyermek orvosi rendelő és a védőnői szolgálat kap helyet a 21. század elvárásainak megfelelő körülmények között. Mint mondta, a tervezés során végig egyeztetéseket folytattak az orvosokkal, melynek eredményeként a lehető legjobb minőségű szolgáltatás válik elérhetővé az emberek számára. Megjegyezte, az ügyeleti központ a kórházzal összhangban fog működni, a két intézmény közelsége pedig egymást erősítő szolgáltatásokat tesz lehetővé.

A 273 millió forintból megvalósuló beruházást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), valamint – Süli János tárca nélküli miniszter közbenjárására – a Miniszterelnökség által biztosított forrásból valósítják meg. Az egyébként állami tulajdonú épület ingyenes használatára a Tolna Megyei Kormányhivatallal, a vagyon kezelőjével szerződést kötöttek.

Zsobrák Róbert, a kivitelező Ács- és Állványozó Kft. ügyvezetője elmondta, a betonozási és az alap gépészeti munkák, illetve a megerősített beton támfalak elkészültek. Elkezdték a végleges aljzatbetonozási munkát, amit a belső falak építésével és a villanyszerelési munkák megkezdésével folytatnak. Az ügyvezető megjegyezte, szeretnék a munkát határidő előtt, még az idén befejezni.

Fotó: Kadaka.net