full screen background image
Keresés
2021 március 1 - hétfő
  • :
  • :

Az időjárás sem rontja el a pünkösdi hosszú hétvégét

Az időjárás sem rontja el a pünkösdi hosszú hétvégét

2018.05.18. Kellemes nappali és enyhe hajnali hőmérsékletek várhatók a pünkösdi hosszú hétvégén Szekszárdon és környékén, csapadék csak elenyésző mennyiségben hullhat.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 10, napközben 23, szombaton, vasárnap, illetve hétfőn hajnalban 12, napközben 24 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken és szombaton élénk, vasárnap és hétfőn mérsékelt, illetve élénk lehet a légmozgás. Az égbolt pénteken kissé és közepesen, szombaton erősen, vasárnap kissé és közepesen felhős, hétfőn derült lesz. Pénteken és szombaton elenyésző mennyiségű csapadék hullhat.

Az előrejelzés alapján a jövő hét további részében is a hétvégihez hasonló időjárás várható. Kedd hajnalban 12, napközben 25, míg szerda hajnalban 14, napközben 26 fok valószínű Szekszárdon és környékén. A légmozgás kedden gyenge és mérséklet, szerdán mérsékelt és élénk lehet. Az ég kedden közepesen, szerdán kissé és közepesen felhős lesz. Csapadék nem várható.

Országos előrejelzés

Pénteken több órára kisüt a nap, de többfelé alakul ki zápor, délen néhol zivatar is. Emellett többfelé megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-14, a legmagasabb 20-25 fok között várható.

Szombaton napos idő várható, elszórtan valószínű zápor, zivatar. A szél többfelé élénk, néhol erős, zivatar környezetében a szél viharos lehet. A leghidegebb órákban 7-13 fok lehet. Napközben 22-26 fokig melegszik a levegő.

Pünkösdvasárnap és -hétfőn sok napsütés várható, helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Vasárnap a Tiszántúlon, hétfőn helyenként megerősödhet a szél, amely zivatar környezetében viharos is lehet. A minimumhőmérséklet mindkét nap 8-14 fok között valószínű. A nappali maximumok vasárnap 22-26, hétfőn 23-27 fok között alakulnak.

Kadarka.net/MTI