full screen background image
Keresés
2020 szeptember 15 - kedd
  • :
  • :

Az idős szekszárdiak megsegítésére indít programot az önkormányzat

Az idős szekszárdiak megsegítésére indít programot az önkormányzat

2020.03.18. Szekszárdi Önkéntes Program néven indít programot a szekszárdi önkormányzat, mely segítséget kíván nyújtani a 70 év felettieknek, tekintettel a koronavírus-járványra. A segítségre szoruló idősek és a leendő önkéntesek jelentkezését is várják.

Ács Rezső polgármester a szerda délután a városházán megtartott sajtótájékoztatón kiemelte, a program azt célozza meg, hogy általa segítséget segítséget kapjanak az olyan 70 év feletti szekszárdiak, akiknek nincsenek közeli hozzátartozói, akik mástól nem számíthatnak segítségre. Hozzátette, a megyeszékhelyen mintegy ötezer 70 év feletti lakos él. Tájékoztatása szerint a programban azok a 70 év felettiek vehetnek részt, akik vállalják, hogy otthon maradnak.

Mint azt elmondta, sokan ajánlották már fel segítségüket, a program keretében pedig olyan egységes rendszert alakítanak ki, melynek hála a lehető leghatékonyabban tudják koordinálni, elvégezni a segítségnyújtást.

Mint azt Ács Rezső részletezte, a humánszolgáltató központ és a szociális központ közremgyógyűködésével a mindennapi életvitelt szeretnék megkönnyíteni. Elvégzik a szükséges bevásárlásokat, legyen szó élelmiszerről, vagy éppen gyógyszerről, melyeket aztán házhoz visznek,  ahogy szükség esetén az étkeztetésben, vagy akár a kutyasétáltatásban is segítséget nyújtanak. A polgármester hozzáfűzte, a csekkbefizetések esetében is keresik a megoldást, ezen a területen további egyeztetéseket folytatnak a postával.

A polgármester hangsúlyozta, a segítségnyújtásnak nem lehet akadálya a költségvetés, akkora összeget fordítanak erre a célra, amekkora szükséges.

A segítséget csütörtök reggel (márc. 18.) nyolc órától lehet igényelni a +36 74 679-000 telefonszámon. A hívásokat  minden munkanapon reggel 8 és este 9 között várják. Az étkeztetéssel kapcsolatos igényeket a +36 74 319-040-es telefonon várják.

Várják továbbá azon egészséges 18 éven felüli szekszárdiak segítségét is, akik önkéntesként szívesen részt vennének a programban. Jelentkezni az onkentes@szekszard.hu e-mail címen lehet, a név, a lakcím és telefonszám megadásával. Emellett arra kérik a leendő önkénteseket, hogy az e-mail-ben történő regisztráció során néhány szóban írják le azt is, hogy miben kívánnak segítséget nyújtani. Az önkéntesek fényképes igazolványt kapnak.

A beérkezett regisztrációkat követően a humánszolgáltató központ összefésüli az igényeket, majd kiközvetíti a munkatársakat, önkénteseket a feladatokra.

Ács Rezső emellett köszönetet mondott a szekszárdiaknak az iskolák, óvodák bezárása kapcsán tanúsított türelmükért. Továbbá mindenkit arra kért, hogy  csak gyógyszerek kiváltása céljából vegyék igénybe a gyógyszertárakat. Annak érdekében, hogy mindenkinek biztosan jusson a gyógyszerekből azt is kérte, hogy mindenki legfeljebb 3 havi gyógyszert váltson ki. Emellett kérte a különféle edzőtermek üzemeltetőit, hogy fontolják meg a nyitvatartási idő korlátozását, ugyanis ezeken a helyek kiváló körülményeket teremtenek a vírus további terjedésének. Mindezen túlmenően arra kérte a kisgyermekes szülőket,  hogy korlátozottan használják a játszótereket.

Zárszóként hangsúlyozta, a hivatal felkészült a további szükséges döntések meghozására és végrehajtására.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close