full screen background image
Keresés
2021 június 12 - szombat
  • :
  • :

Az idősebb korosztály nehezen tart lépést a technológia fejlődésével

Az idősebb korosztály nehezen tart lépést a technológia fejlődésével

2016.08.06. Az idősebb, 55 éven felüli magyarok 60 százaléka tisztában van vele, hogy a folyamatos technológiai fejlődés szükséges és elkerülhetetlen, ez az arány bőven meghaladja az európai 41 százalékos átlagot, ennek ellenére a nyugat-európai országokhoz viszonyítva sokkal kevésbé tudnak haladni a korral az idősebb magyarok – derült ki a Samsung legújabb kutatásából.

Az MTI-hez eljuttatott összegzés rámutatott arra is, hogy az idősebb korosztály az európai átlagnál (25 százalék) némileg jobban tart attól, hogy lemarad az új technológia megismeréséről és mindennapos használatáról (30 százalék).

A magyar 55 éven felüli korosztály lemaradása több ponton érzékelhető: mindössze 6 százalék használ e-book olvasót, míg ez az arány Ausztriában és Hollandiában 21 százalék. Tableteknél még szembetűnőbb a különbség, a holland idősek 55, és az osztrákok 42 százaléka rendelkezik ilyen mobileszközzel, ezzel szemben a magyaroknak csupán 11 százaléka.

A dolgok internete (IoT) – amely a Samsung szerint az elkövetkező évek legnagyobb horderejű innovációja – majdnem feleannyira ismert kifejezés a magyar idősebb korosztály számára (7,6 százalék), mint az ugyanebbe a csoportba tartozó európaiak körében (14 százalék).

A Samsung megbízásából az Opinium Research által végzett kutatás 2016. március 16. és április 1. között, 18 európai ország több mint 10 ezer lakosának online megkérdezésével zajlott.

MTI

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close