full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Az internetezők keresztelték el a Sebestyén Pince új kékfrankosát

Az internetezők keresztelték el a Sebestyén Pince új kékfrankosát

2017.02.01. Az internetezők segítségével kapott nevet az a kékfrankos, mely a szekszárdi Sebestyén Pince, nyolc budapesti borbár, egy borkereskedés, egy boros témájú honlap összefogásából születik.

A Sebestyén Pince, a 0,75 bistró, az Andante Borpatika a Doblo Wine and Bar, az ETAP Wine Bar, a Köz’Pont, a Palack, a Tasting Table, a VinoPiano Borbár, illetve a Bortársaság, valamint a a Wine Flow honlap az internetezők segítségével kereste a nevét annak a bornak, mely összefogásukból születik. Végül több mint 380 javaslat gyűlt össze. Ezek közül választották ki a három legjobbat: „egytőről”, „nyolcfrankos”, „bárbor”. A névre vonatkozó szavazatokat a nevetadokabornak.hu oldalon lehetett „leadni” január 2. és 15. között.

A szavazatok 50 százalékát végül a Kovács Boglárka által beküldött „egytőről” kapta, így az internetezők voksai alapján ezt a nevet kapja majd a Sebestyén Csilla és Sebestyén Csaba által elkészítendő kékfrankos bor, melynek alapanyagát szintén a pincészet szolgáltatja.

„A közösségi bor 2017 márciusában kerül a borbárok asztalaira. Célja a tudatos borfogyasztás, a Kárpát-medencei fajták, a borbár kultúra és a közösségi gondolkodás népszerűsítése” – olvasható a honlapon.

Illusztráció: nevetadokabornak.hu
Read previous post:
Close