full screen background image
Keresés
2019 november 2 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Az iparűzési adóelőleg-kiegészítés bevallása is benyújtható a NAV-hoz

Az iparűzési adóelőleg-kiegészítés bevallása is benyújtható a NAV-hoz

2017.11.06. Már nemcsak a helyi iparűzési adó bevallását, hanem az adóelőleg-kiegészítésről szóló bevallást is be lehet nyújtani elektronikusan a NAV-hoz – tájékoztatott Mózsik Szilvia, a NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

A helyi iparűzési adó adóelőleg-kiegészítéséről szóló bevalláshoz a 17HIPAEK jelű nyomtatványt kell kitölteni. A NAV a benyújtás után befogadó nyugtát küld és a bevallást, az esetleges késedelem és a tartalom vizsgálata nélkül elektronikusan továbbítja a megjelölt székhely, telephely szerinti önkormányzati adóhatóságnak. A NAV-hoz határidőben benyújtott adóbevallást az önkormányzati adóhatóság teljesítettnek tekinti. A NAV ebben a folyamatban csak azt vizsgálja, hogy a bevallást benyújtó jogosult-e a bevallások benyújtására.

Az Általános Nyomtatvány-kitöltő Keretprogramra (ÁNYK) optimalizált HIPAEK bevalláskitöltő programja, valamint a kitöltést segítő aktív súgó a NAV honlapján érhető el. A helyes kitöltést a programban rövid, figyelmeztető üzenetek, valamint a kitöltési útmutató segíti.

A programot itt találja – kattintson!


adózás