full screen background image
Keresés
2019 november 3 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Az MTK-Budapest ellen lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárdon

Az MTK-Budapest ellen lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárdon

2017.09.29. A nemzetközi kupa után szombat este a honi bajnokságban is megkezdi idei szereplését az Atomerőmű KSC Szekszárd. Studer Zsuzsáék a 18 órakor kezdődő szezonnyitó találkozón az MTK-Budapest csapatát fogadják.
Örökké emlékezetes, klubtörténeti győzelmet aratott kedden az Atomerőmű KSC Szekszárd a francia Montpellier ellen az Euroliga-selejtező párharc első mérkőzésén, miután telt ház előtt, hatalmas csatában egy ponttal jobbnak bizonyult ellenfelénél. Bár támadásban a 19 pontig jutó Teja Oblak volt az első számú húzóerő, a csapat többi tagja – remek munkamegosztással – szintén elévülhetetlen érdemeket szerzett a sikerben.

A győzelem után nem sok idő maradt az ünneplésre, hiszen szombaton már bajnoki mérkőzés vár a lányokra. Bár az MTK elleni szezonrajt fő esélyese a hazai pályán játszó KSC, a találkozó végkimenetele mellett igen fontos kérdés lesz az is, hogy a BLMA ellen 25+ percet pályán töltő játékosokra (Maja ErkicKrnjics SzaraErica McCall, Teja Oblak és Studer Ágnes) ezúttal mekkora terhelés jut, hiszen a csapatnak jövő kedden Montpellierben kell pályára lépnie az egész szezon nemzetközi szereplését befolyásoló Euroliga-selejtező visszavágón.

Az MTK-Budapest a tavalyi szezonban a bajnokság utolsó, tizenegyedik helyén végzett, idén azonban egy jelentősen átalakult és megfiatalított kerettel vág neki az új évadnak. A csapatot az idei évben is Nagy Dóra vezetőedző és segítője, Radovan Vukovics irányítja, de az együttes fizikális felkészítésében már a Sopronból érkező Lukasz Trzaskoma erőnléti edző is részt vesz.

A tavalyi játékoskeretből a rutinos Zsovár Orsolya (CEKK) és Ambrus Szandra (Vasas) új csapathoz igazolt, Semsei Barbara és Baksa Bettina anyai örömök miatt szünetelteti pályafutását, Turóczi Nikolett visszavonult, Kuller Violettával és Szóráth Szarával pedig nem hosszabbított szerződést a klubvezetés.

A nyári igazolások közül Adamecz Lilla és Horváth Bernadett a DVTK-tól, Pál Szandra és Szabó Flóra a BEAC-tól, míg Szeitl Vanessza és Zólyomi Karina a PEAC-tól érkezett. A csapatnak a horvát Adrijana Cvitkovic személyében egy légiósa is van, aki 190 centijével a korábban hiányos center poszton jelenthet erősítést. A játékoskeretet az MTK-ban maradó Horváth ZsuzsannaJankó FlóraKoch DóraSzabó BettinaWéber Fruzsina sor teszi teljessé.

Nagy Dóra tanítványai augusztusban kezdték a felkészülést és az előszezon során öt felkészülési mérkőzést játszottak, legutóbbit a Csata DSE ellen. Az MTK már a szezonnyitó mérkőzés labdafeldobása előtt jelesre vizsgázott sportszerűségből, hiszen az eredetileg a fővárosba kiírt mérkőzést pályaválasztói jog csere folytán a KSC rendezheti hazai pályán, így csökkentve a jövő keddi BLMA-visszavágó előtti utazási fáradalmakat.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd – MTK-Budapest (v.: Gál, Varga-Záray, Radnóti) bajnoki mérkőzés 2017. szeptember 30-án (szombaton) 18 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban.
Az első forduló további mérkőzései közül a Vasas-DVTK és a Sopron-BEAC találkozó pénteken, a PINKK-Győr és a CEKK-PEAC összecsapás pedig szombaton kerül megrendezésre.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: 
Read previous post:
Szerencsés kimenetelű hármaskarambol történt Szekszárd és Kakasd között

2017.09.29....

Close