full screen background image
Keresés
2021 július 24 - szombat
  • :
  • :

Az MTK otthon kapott ki a Pakstól a tavaszi idény nyitányán

Az MTK otthon kapott ki a Pakstól a tavaszi idény nyitányán

2019.02.02. A Paks 2-1-re nyert az MTK vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának, valamint a tavaszi szezon nyitómérkőzésén szombaton.

OTP Bank Liga, 19. forduló:
MTK Budapest-Paksi FC 1-2 (0-1)
——————————-
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1381 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Bognár (86.), illetve Remili (41.), Szabó J. (76.)
sárga lap: Varju (17.), Gera (28.), Gengeliczki (50.), illetve Zsidai (26.), Remili (31.), Fejes (34.)

MTK:
—-
Kicsak – Katona, Varju (Kulcsár T., 74.), Gengeliczki, Szelin – Vass Á. – Gera (Vass P., 82.), Kanta (Vogyicska, 67.), Bognár, Lencse – Torghelle

Paks:
—–
Nagy G. – Kulcsár D., Fejes, Gévay, Szabó J. – Zsidai, Papp – Hahn, Kecskés (Egerszegi, 93.), Remili (Bartha, 78.) – Simon A. (Könyves, 61.)

A gyenge iramú első félidőben negyedóra után a paksiak legalább lehetőségekig eljutottak, az ötlettelen támadójátékot produkáló hazaiak azonban semmilyen veszélyt nem jelentettek az ellenfél kapujára. A Paks a 41. percben megérdemelten jutott vezetéshez: az addig sokat hibázó Remili Mohamed látványos mozdulattal, ollózva talált az MTK kapujába. A mérkőzés tempójából és harcosságából egyáltalán nem következett, de Bognár Tamás játékvezető 17 perc alatt, még a szünet előtt kiosztott öt sárga lapot.

A második felvonásban nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt az MTK, ez azonban csak némi mezőnyfölényhez volt elegendő, helyzetekre és egyenlítésre már nem. A védekezésre fókuszáló Paks ugyanis a 76. percben szöglet után növelte előnyét – a védő Szabó János a rövidre érkezve éles szögből pörgetett a kapuba -, az MTK a hátralévő időben Bognár István találatával csak szépíteni tudott.

A szezonban tizedik idegenbeli fellépésén a második győzelmét aratta a Paks, amely a 2018/19-es idényben – a tavaly szeptemberi 3-0-s hazai siker után – másodszor is az MTK fölé kerekedett. A Paksnak ezzel megszakadt a hat forduló óta tartó nyeretlenségi sorozata. Az MTK a nyolcadik vereségét szenvedte el a bajnoki idényben, tizedik hazai összecsapásán a negyediket. A Paks ellen sorozatban az ötödik találkozóján maradt nyeretlen a kék-fehér együttes: két döntetlen mellett harmadszor kapott ki. Az MTK a legutóbbi hét forduló során ötödször maradt alul.

Fotó: paksifc.hu

MTI
Read previous post:
Close