full screen background image
Keresés
2021 május 11 - kedd
  • :
  • :

Az NKE-Csata érkezik Szekszárdra

Az NKE-Csata érkezik Szekszárdra

2019.01.12. A 2019-es év első hazai mérkőzését játssza a hétvégén az Atomerőmű KSC Szekszárd. Az NKE-Csata elleni találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban.

Nagyszerű győzelemmel kezdte az új évet az Atomerőmű KSC Szekszárd, hiszen múlt héten Pécsett harminc ponttal felülmúlta a PEAC együttesét. A csapat legjobbja a születésnapos Frida Eldebrink volt, aki 24 pontja mellett 4 gólpasszt és 4 labdaszerzést jegyzett, és nem mellékesen elévülhetetlen érdemeket szerzett a pécsi Julie Vanloo semlegesítésében. A faultproblémák miatt kispadozó Sarah Imovbioh hiányában Erica McCall (15 pont, 8 lepattanó) és Abby Bishop (20 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) uralták a palánk alatti területet, míg Theodoreán Alexandra (6 pont, 5 labdaszerzés) és Studer Ágnes (11 pont, 5 lepattanó) kintről veszélyeztetett. A KSC csapatszinten is remekül működött, hiszen eredményes védekezésének köszönhetően hazai pályán hatvan pont alatt tartotta a PEAC-ot, támadásban pedig egész mérkőzésen mindössze 11 eladott labdát jegyzett szemben a pécsiek 24 labdavesztésével.

A vasárnapi győzelemben a szekszárdi szurkolók is hatalmas részt vállaltak, hiszen a rossz időjárás ellenére rengetegen útnak indultak és szurkolásukkal a Lauber Dezső Sportcsarnokban hazai pályát varázsoltak a lányoknak.

Új heti hír, hogy a Magyar Kupa döntőt február 28. és március 2. között Győrben rendezik. Djokics Zseljkoék a nyitónapon a Csatával mérkőznek és továbbjutás esetén a ZTE-BEAC párharc győztese ellen folytathatják az elődöntőt. Az Európa-kupa rájátszásában szintén ellenfelet kaptunk, a második körben a lengyel Artego Bydgoszcz ellen kell majd helytállni. Reméljük a tavalyi Sleza Wroclaw elleni bravúrhoz hasonlóan idén is sikerül a továbbjutás. A KSC a párharc első mérkőzését január 24-én idegenben játssza, a visszavágót pedig január 30-án Szekszárdon rendezik.

Az újonc NKE-Csata a szezon eddigi legnagyobb meglepetését okozva a bajnoki tabella hetedik helyén áll 7 győzelemmel és 5 vereséggel. Tursics Krisztián fiatal csapata igen komoly játékerőt képvisel, amit a Csata szezon eleji miskolci győzelme is jól mutat. A játékoskeretet a téli szünet alatt tovább erősítették, hiszen bár Adamecz Lilla évad közben visszavonult, pénteken két új játékos érkezését is bejelentették: immáron a Pécsről viharos körülmények között távozó Barnai Judit és a macedón Jelena Antics is a fővárosiakat erősíti. Utóbbi vasárnap várhatóan pályára is fog lépni.

A Csata keretéből az amerikai Kelsey Lang (12,8 pont; 8,5 lepattanó; 2,1 blokk), Lelik Réka (13,7 pont), Nagy-Bujdosó Nóra (7,3 pont; 6,9 lepattanó), Horváth Bernadett (8,3 pont; 4,2 gólpassz) és a szintén tengerentúli Kelley Austria (9,1 pont) rendelkezik a legjobb egyéni statisztikai mutatókkal.

A mérkőző felek igen jól ismerhetik egymást, hiszen az előszezonban lejátszott három (!) felkészüli mérkőzés mellett október 6-án a Ludovika Arénában már a bajnokságban is találkoztak. Utóbbi mérkőzésen a legjobb dobók Lelik (16/9), Lang (14/3), illetve Gereben Lívia (18/3), McCall (11) és Nevena Jovanovics (10/3) voltak. Ha ez még nem volna elég, akkor a két csapat soron következő bajnokija mellett február 28-án a Magyar Kupában is találkozni fog, miután a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége kedden közzétette a nyolcas döntő negyeddöntőinek párosításait.

A KSC-Csata összecsapás (vezeti: Benczur Tamás, Ádám József, Kovács Nimród) vasárnap 17 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A mindiGO Sport egyesületünk közvetítését átvéve várhatóan élőben adja majd a találkozót.

Az NB1 A-csoportos bajnokság 13. fordulójában szombaton MTK-PEAC (18:00) és PINKK-Vasas (19:00), vasárnap pedig DVTK-Sopron (16:30), CEKK-ZTE (17:00) és Győr-BEAC (19:00) mérkőzéseket játszanak.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: Papp Máté
Read previous post:
Close