full screen background image
Keresés
2022 január 21 - péntek
  • :
  • :

Az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás kapta a Boros Dezső-díjat

Az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás kapta a Boros Dezső-díjat

2016.10.24. A bonyhádi születésű olimpiai- és Európa-bajnoki bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok úszó, Kenderesi Tamás vehette át idén a Boros Dezső-díjat az október 23-i városi ünnepségen Filóné Ferencz Ibolya polgármestertől.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján tartott program nemcsak a jubileumra való tekintettel volt rendhagyó: két állampolgári eskütételre is sor került a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ színpadán. Bonyhád székelyföldi testvértelepülése, a Hargita megyei Madéfalváról érkezett Szentes Csaba és Csibi József az ünnepségen lettek hivatalosan is magyar állampolgárok, amely – az érintetteken kívül – valamennyi jelenlévő számára felemelő érzést jelentett.

A Perczel Mór Szakközépiskola diákjainak műsorát követően az ’56-os emlékhelyek megkoszorúzásával folytatódott az ünnepség, majd a katolikus temetőben, a bonyhádi hősök nyughelyénél ért véget.

A képen Kenderesi Tamás veszi át a Boros Dezső-díjat Filóné Ferencz Ibolya polgármestertől. Fotó: Bonyhad.hu. További képek  és információk az oldalon!

Forrás: Bonyhad.hu – V. B.

Leúszta Michael Phelpst a bonyhádi születésű Kenderesi Tamás
Bronzérmes lett a bonyhádi születésű Kenderesi Tamás Rióban
Read previous post:
Close