full screen background image
Keresés
2019 november 1 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Az ónos eső miatt is figyelmeztetést adtak ki Tolna megyére

Az ónos eső miatt is figyelmeztetést adtak ki Tolna megyére

2018.03.02. Már nemcsak a havazás, hanem a várható ónos eső miatt is figyelmeztetést adott ki péntekre Tolna megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A péntek délelőtt kiadott elsőfokú figyelmeztető jelzés szerint gyenge ónos eső valószínű, a várt csapadékmennyiség általában néhány tized (> 0,1) mm lehet. Mint azt már megírtuk, emellett még csütörtökön ugyancsak elsőfokú figyelmeztető jelzést adott ki a várható havazás miatt. A figyelmeztető jelzés alapján 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat Tolnában – olvasható a met.hu oldalon.

Az OMSZ Tolna mellett további tizenegy megyére adott ki egy, vagy két elsőfokú figyelmeztető jelzést a várható havazás, illetve az ónos eső miatt. Ónos esőre egyébként a délen fekvő megyékben van esély.

A figyelmeztető jelzéseket itt tudja megtekinteni – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.03.03. szombat éjfélig

A mára virradó éjjel érkezett csapadékzóna tovább helyeződik kelet-északkelet felé, este az ország déli, délkeleti felét egy újabb éri el.

HAVAZÁS

Szombat reggelig az ország nagy részén több centiméteres friss hó hullik. Legkevesebbre az Alpokalján és a Kisalföldön lehet számítani (lepel-3cm), legtöbbre Baranyában, Tolnában, és az Alföld déli felén (10-15cm). A fővárosban a 3-4cm körüli érték a legvalószínűbb. Szombat napközben számottevő friss hó már nem valószínű sehol sem.

FAGYOTT ESŐ, ÓNOS ESŐ, ÓNOS SZITÁLÁS

Napközben a havazást Nyugaton és délen időnként fagyott eső (nem képez jégbevonatot!), néhol ónos szitálás váltja. Az este érkező újabb csapadékhullám során a déli megyékben átmenetileg ónos eső (képezhet jégbevonatot!) eshet a hó mellett.

KISEBB HÓFÚVÁS

Az éjjel feltámadó szél Zemplénben és Szabolcsban hordhatja a frissen lehullott havat.

2018.03.02. 10:15 Országos Meteorológiai Szolgálat

Illusztráció: iho.hu


ElőzőNagy a tét Sopronban – a bajnoki címvédővel csap össze a KSC Szekszárd


Read previous post:
Close