full screen background image
Keresés
2019 december 29 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Az összefogás ereje Szekszárdon: rekordszámú nevező a jótékonysági futáson és kerékpározáson

Az összefogás ereje Szekszárdon: rekordszámú nevező a jótékonysági futáson és kerékpározáson

2018.04.09. Továbbra is töretlen az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület által szervezett „Esőmanók Esőmenők Jótékonysági futás és kerékpározás” sikere. Sőt, az idei, sorban a negyedik rendezvényen, melyet szombaton tartottak meg, ismét rekordszámban neveztek a futók és biciklisek, akik ezzel az egyesület tevékenységét támogatták, illetve az egyesület új székházának felújításához járultak hozzá, miként a verseny estjén megtartott 3. Esőmanók Jótékonysági Borbál bevétele is.

A szombat reggeli esős időjárás ellenére is rekordszámban vettek részt a nevezők az „Esőmanók Esőmenők Jótékonysági futás és kerékpározás” elnevezésű rendezvényen, melyet az idén 4. alkalommal tartott meg az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület. Míg tavaly valamivel több mint 550-en, addig az idén összesen 610-en neveztek – tudta meg a Kadarka.net Vizdár-Lőczi Gizellától, az egyesület vezetőségi tagjától.

A nevezők az idén is 1-, 5-, illetve 11 kilométeres távon futhattak, a kerékpárosok pedig a 11 kilométeres táv megtételével fejezhették ki támogatásukat. A legnépszerűbb ezúttal is az 1 kilométeres futás volt, melyen a nevezők mintegy fele indult el.

A versenyre az idén Békéscsabáról, Budapestről, Győrből, Székesfehérvárról, sőt Miskolcról is érkeztek nevezők.

Ebben az évben felvezetésül három Vespa robogó haladt a futók előtt, akik között a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület bevetési ruhában kocogó tagjai is megtalálhatók voltak. Rajtuk kívül egy szekszárdi tűzoltó is bevetési ruhában – hátán oxigénpalackkal – futotta le a 11 kilométeres távot, melynek Szőlőhegynél található frissítőpontján a Szekszárdi Kutató-Mentő Csoport tagjai várták a futókat frissítővel.

Vespa robogók felvezetésként. 

A rendezvényen az egyesület bejelentette, „Fogadj örökbe egy esőmanót” néven új támogatói akciót indít. A Márkus István ötlete alapján meghirdetett kezdeményezés lényege, hogy a Kadarka Futóegyesület által szervezett versenyeken – mint például a közelgő Borvidék Félmaraton – jelképes összegért támogatói jegyeket lehet vásárolni, mellyel a támogatók az egyesület tevékenységét segítik. Azok között, akik támogatói jegyet vesznek, a szintén a futóegyesület szervezésében szeptemberben megtartandó Bátaszék – Bonyhád futóversenyen kisorsolnak egy eredeti oldtimer Triumph sportautót.

A 4. „Esőmanók Esőmenők Jótékonysági futás és kerékpározáson” közreműködött az Iberican Táncegyesület, a Csillagrózsa Táncegyesület „kis csillagjai”, illetve a Csurgó Zenekar, mely kisebb koncertet adott.

A rendezvény egyik célja, hogy minél több ember megismerhesse az autizmust és az autizmussal élők világát. A közösen eltöltött programok révén ugyanis az emberek nyitottabbá válnak az érintettek felé. A résztvevők által a versenyre befizetett nevezési díjat, illetve az este megtartott Esőmanók Jótékonysági Borbál bevételét az egyesület tevékenységének finanszírozására, illetve az egyesület Rákóczi utcában létrehozandó székházának – ahol fejlesztőközpont és az autizmushoz köthető specifikus ellátásokat biztosítanak majd – kialakítására fordítják.

Ács Rezső polgármester is kipróbálta a nyereményautót.

A 3. Esőmanók Jótékonysági Borbált – melynek fővédnöke Horváth István országgyűlési képviselő volt – az idén a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében tartották meg – mondta el Vizdár-Lőczi Gizella. Hozzátette, a jótékonysági rendezvényen közel kétszer annyian vettek részt, mint a tavalyin. A svédasztalos vacsorát a Szász étterem biztosította, a bál borait a Bodri Pincészet, a Heimann Birtok és a Sebestyén Pincészet ajánlotta fel, de emellett sok borász segített tombolanyeremény felajánlásával is.

A bált a Bartina Néptánc Egyesület táncosai nyitották meg, a vacsora alatt Szabó Dávid gitárművész és barátai zenéltek. Az est további részében Csuka Ferenc lemezlovas és a Bravó Zenekar gondoskodott a kiváló hangulatról.

Vizdár-Lőczi Gizella kiemelte, nagyon hálás, hogy évről évre egyre többen látogatnak el jótékonysági rendezvényükre, hálás azért, hogy a környék lakói rendre összefognak annak érdekében, hogy támogassák az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesületet. Az egyesület elnökségi tagja szerint az eddigi négy közül az idei volt a legjobban sikerült rendezvény.

Fotó: Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület


autizmus bál futás jótékonyság
ElőzőKSH: márciusban 2,0 százalékkal nőttek az árak


Read previous post:
Bűnmegelőzési sátorral várták a diákokat Szekszárdon

2018.04.09....

Close