full screen background image
Keresés
2021 szeptember 18 - szombat
  • :
  • :

Az otthonok védelme kapcsán figyelmeztet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Az otthonok védelme kapcsán figyelmeztet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

2017.07.05. Az otthonok védelmének aktualitásaira hívja fel a figyelmet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A betörések jelentős része akkor történik, amikor a lakók nem tartózkodnak otthonukban, ezért fontos, hogy amikor elutaznak otthonról, tegyenek vagyonbiztonságukért. Ne adjanak esélyt a bűnelkövetőknek! Az általános lakásbiztonságra ilyenkor is figyelmet kell fordítani. A kerítés, a kapu, az udvar, az ingatlan nyílászáróinak állapota nagyban meghatározza azt, hogy a lakásunk mennyire nyitott egy betörő számára. Aki nem használ biztonságtechnikai eszközöket, az kockázatnak teszi ki az otthonát.

Ha elutazik, kérjük tegyen meg néhány fontos biztonsági intézkedést! Bízzon meg valakit, aki távollétében is figyelmet fordít otthonára. Minden nap ki kell üríteni a postaládát, a látható helyeken lévő szórólapokat szedjék össze, mert a napok óta kiürítetlen postaláda arról árulkodik, hogy a háziak távol vannak. Értékeiket tartsák biztonságos helyen!

Nagy divat az internetes közösségi oldalakra feltölteni a nyaralásról készített képeket, viszont aki ilyen fotókat tesz nyilvánossá, az információt ad ki arról, hogy éppen akkor nem tartózkodik otthonában. Ha ilyen tartalmakat töltenek fel, fordítsanak különös figyelmet a nyilvánosság szintjének beállítására. Ha elutazik, jelezze a lakóhelyéhez tartozó kapitányságon, vagy a helyi körzeti megbízottnak, hogy nem fog otthon tartózkodni, adja meg telefonos elérhetőségét is.

Tájékozódjon hogy lakóhelyén működik-e ilyen célból indított vagyonvédelmi program. Szekszárdon, Pakson, Tolnán és Bátaszéken évek óta sikeresen működik a „Nyaralókártya program” amelynek célja, hogy a lakóházak tulajdonosai nyugodtan tölthessék a vakációt, hiszen a rendőrök rendszeresen ellenőrzik üresen hagyott otthonukat.

Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik, hívja a 112-es segélyhívót és a házon kívül várja meg a rendőrök kiérkezését!

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close